.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 11:12

Οι τεχνικοί της BMW στις ΗΠΑ θα δουλεύουν με την καθοδήγηση έξυπνων γυαλιών

Η ΒMW North America ανακοίνωσε πως στο εξής τα σημεία εξυπηρέτησης BMW και Mini θα εξοπλιστούν με ένα νέο πληροφοριακό σύστημα που υπόσχεται επιτάχυνση των χρόνων συντήρησης ως και κατά 75%!

Το Technical Information System (TIS) 2.0, αποτελείται από τη κεντρικό σύστημα Technical Support & Research Assistant TSARA και τα TSARA Vision Smart Glasses.

Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να ενσωματώνει την τεχνική βάση δεδομένων για τους μηχανικούς της εταιρείας σε ένα σύστημα πολυμέσων (multimedia), χάρη στο οποίο ο τεχνικός έχει άμεση πρόσβαση στην πληροφορία που αναζητεί ακριβώς στο σημείο που δουλεύει, δίχως δηλαδή την ανάγκη να πάει σε υπολογιστή.

Με τη χρήση των έξυπνων γυαλιών, ο μηχανικός δε χρειάζεται καν να πάρει τα χέρια του από το αντικείμενο εργασίας του, ενώ θα έχει και την ευκαιρία να επικοινωνεί άμεσα με άλλα τεχνικά κέντρα της χώρας για συμβουλές, καθοδήγηση και ενημέρωση. Τα γυαλιά αυτά βασίζονται στο εμπορικό μοντέλο Realwear HMT-1 Smart Glasses και το software Ubimax Augmented Reality.

Με αυτά η BMW North America εκτιμά πως ο χρόνος εξυπηρέτησης των service θα μειωθεί δραματικά, έως και 70-75%, με αποτέλεσμα αφενός την αποδοτικότερη εργασία των κέντρων συντήρησης του δικτύου, αφετέρου την αυξημένη εξυπηρέτηση, άρα και ικανοποίηση των πελατών που θα παίρνουν τα αυτοκίνητά τους πίσω πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, το σύστημα αυτό θα είναι διαθέσιμο και στα 347 κέντρα της BMW και Mini στις ΗΠΑ από τον Ιούνιο 2019.

Αν και αρχικά η είδηση αφορά μόνο τον χώρο των αυτοκινήτων, είναι σημαντική υπό την έννοια πως εισάγει μια νέα μεθοδολογία εργασίας στα συνεργεία που, εφόσον αποδειχθεί αποδοτική και στην πράξη, δε δυσκολευόμαστε να τη δούμε να επεκτείνεται και σε άλλες αγορές, όπως η Ευρωπαϊκή, αλλά και στο κομμάτι της μοτοσυκλέτας, όπου δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί το ίδιο σύστημα να μην είναι επωφελές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon