Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 14:48

Η αστυνομία θα… ψεκάζει τις δίτροχές συμμορίες στην Αγγλία

Το συνωμοσιλογικό σενάριο του ότι αεροπλάνα μας ψεκάζουν για να μας κατευνάσουν και μας κάνουν υπάκουους, επαληθεύεται στην Αγγλία, στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, με διαφορετικό τρόπο και για διαφορετικούς λόγους.

Οι περιβόητες πια συμμορίες με τα δίτροχα (κυρίως scooter), που έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα ποσοστά εγκλήματος στην Αγγλία, αποτελούν ένα μόνιμο πονοκέφαλο για τις κατά τόπους αρχές στο “νησί”.

Kατά καιρούς, έχουν εξαγγελθεί πολλές τακτικές από πλευράς της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των εγνωσμένου πια προβλήματος, μερικές εκ των οποίων δεν ήταν αυτό που λέμε… “συμβατικές”.

Πριν από δύο χρόνια, είχε αναφερθεί, ότι οι αρχές, θα χρησιμοποιήσουν ειδικό, ανεξίτηλο και άχρωμο στο ορατό φάσμα σπρέι, με το οποίο θα μαρκάρονται τα κακοποιά στοιχεία και τα δίτροχα τους, προκειμένου να εντοπίζονται αργότερα, με την χρήση ειδικής κάμερας υπεριώδους καταγραφής. 

motorbike criminals britain police tactics water pistols smartwater staffordshire cannock 1651916
Το σπρέι αυτό, μπορεί να μείνει στο δέρμα και στα ρούχα για διάστημα 3 μηνών, όσο και αν τριφτεί και πλυθεί κανείς.

Το μέτρο τελικά δεν είχε συνέχεια, ωστόσο πρόσφατο δημοσίευμα της Daily Star, συνοδευόμενο από σχετικές φωτογραφίες, αναφέρει ότι το “ψέκασμα” με το σπρέι πρόκειται να προστεθεί στο… οπλοστάσιο των αρχών για την αντιμετώπιση των εγκληματιών.

Την αρχή σκοπεύει να την κάνει η αστυνομία της επαρχίας του Στράτφορντσαϊρ, που βρίσκεται στο κέντρο περίπου της χώρας.  

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 14:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT