.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 17:00

67 χρόνια φυλακή στη συμμορία με τα σκούτερ του Λονδίνου

Καταδικάστηκε η διαβόητη ομάδα εγκληματιών που έμειναν γνωστοί ως η συμμορία με τα σκούτερ, χάρη στην προτίμησή τους σε αυτά ως οχήματα διαφυγής.

Επρόκειτο για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια είχε γιγαντωθεί σε βαθμό μάστιγας στο Λονδίνο, καθώς η αστυνομία αδυνατούσε να ανταποκριθεί στα αστραπιαία χτυπήματά τους, κάποια εκ των οποίων επεδείκνυαν ιδιαίτερο θράσος.

Όπως για παράδειγμα η κλοπή μιας κάμερας του BBC αξίας €200,000 από κεντρική γέφυρα του Λονδίνου, με μέλη της σπείρας να κλείνουν την κυκλοφορία και τους “συναδέλφους τους” να ξηλώνουν την κάμερα (δείτε κεντρική φωτό).

Πολλές επιθέσεις τους έγιναν σε γνωστά κεντρικά καταστήματα της Αγγλικής πρωτεύουσας, συχνά χρησιμοποιώντας σφυριά, λοστούς ή ακόμη και κλεμμένα οχήματα για να κατεδαφίσουν τις βιτρίνες, ενώ έχουν σημειωθεί και επιθέσεις σε πεζούς, όπως η πρόσφατη ιστορία όπου δύο μέλη άρπαξαν το παιδί μιας γυναίκας στον δρόμο για να την πείσουν να τους δώσει τα κοσμήματά της.

Η πεποίθησή τους πως με τα σκούτερ μπορούν πάντα να διαφεύγουν της σύλληψής τους οδήγησε σε κάποιες παράτολμες κινήσεις, όπως λ.χ. την κλοπή μοτοσυκλέτας μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία το περιπολικό που έσπευσε δέχτηκε επίθεση με πυροσβεστήρες για να μη μπορούν καν να δουν ποιους κυνηγούν. Δε λείπουν δε και αναφορές πως έκλεψαν ακόμη και τα προσωπικά αντικείμενα αστυνομικών που προσπάθησαν να τους συλλάβουν επί τω έργω.

Αναμενόμενα, στους χώρους που αποθήκευαν τη λεία τους βρέθηκαν κάμποσα κλεμμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν σε καταδρομικές επιθέσεις.

Συνολικά μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν συλληφθεί 12 μέλη της σπείρας και βαρύνονται με περισσότερα από 400 εγκλήματα. Ενδεικτικά οι Αγγλικές αρχές δηλώνουν πως μόνο από τον Νοέμβριο 2017 ως τον Ιούνιο 2018 έκαναν 16 “επαγγελματικά οργανωμένες” ληστείες με λεία άνω του μισού εκατομμυρίου λιρών Αγγλίας.

Η αρχή του τέλους της συμμορίας ήρθε όταν συνελήφθησαν τρία μέλη της μετά από καταδίωξη που διήρκεσε 90 λεπτά και διέσχισε 10 συνοικίες του Λονδίνου. Από κει οι αστυνομικοί ξετύλιξαν το κουβάρι και κατέληξαν σε όλα τα 12 μέλη της ομάδας.

Στο δικαστήριο οι μαυροφορεμένοι αναβάτες σκούτερ τιμωρήθηκαν με συνολικά 67 χρόνια φυλάκισης, ενώ οι αρχές δηλώνουν πως από τη στιγμή που η συμμορία αυτή βγήκε εκτός δράσης η εγκληματικότητα παρουσίασε μείωση κατά 52%!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 17:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon