Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 15:47

Yamaha: Επεκτείνει την παραγωγή στις Φιλιππίνες

 

Οι δουλειές στις ασιατικές αγορές πάνε καλά για την ιαπωνική εταιρία που δεν επαναπαύεται στις δάφνες της αλλά προετοιμάζει το έδαφος και για την μελλοντική ζήτηση των δικύκλων της που αναμένεται αυξημένη.

Για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αυξημένη ζήτηση οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν πρόσφατα τα σχέδιά τους για αύξηση της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων της θυγατρικής Yamaha Motor Philippines η οποία κατασκευάζει και πουλά μοτοσυκλέτες στην εγχώρια αγορά των 110.000.000 περίπου κατοίκων και όχι μόνο.

Για να ενισχύσει τη δυνατότητα παραγωγής η Yamaha θα χτίσει στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ένα νέο εργοστάσιο δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για την ετήσια παραγωγή ουσιαστικά να διπλασιαστεί και να αυξηθεί από τις 400.000 στις 800.000 μονάδες.

Για να καλύψουν μάλιστα τη ζήτηση της εγχώριας αγοράς για τα δίκυκλά τους στο μεσοδιάστημα οι Ιάπωνες στοχεύουν στην πώληση 1.000.000 μονάδων εκ των οποίων και δίκυκλα που θα εισάγονται στην χώρα.

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2020.

Η αγορά των Φιλιππίνων, αν και δεν μπορεί να συγκριθεί σε απόλυτα νούμερα με εκείνη της Κίνας ή της Ινδίας, είναι τεράστια. Σύμφωνα με έρευνα της Yamaha η ζήτηση για δίκυκλα την χρονιά που μας πέρασε ανήλθε στις 2,26 εκατ. μονάδες και παρουσιάστηκε αυξημένη κατά 14% σε σχέση με το 2017. Αυτός ο ρυθμός αύξησης αναμένεται και στο μέλλον και η Yamaha θέλει να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις και να αυξήσει περαιτέρω τις ετήσιες πωλήσεις της που ανήλθαν το 2018 στα 540.000 δίκυκλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ