.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 16:56

Intelligent Cranium: Αληθινό ή κομπίνα; Ξεκατίνιασμα στον κόσμο των έξυπνων κρανών

Στις αρχές του Μάη σας παρουσιάσαμε ένα σχέδιο για το έξυπνο κράνος του μέλλοντος από την Intelligent Cranium Helmets (ICH). Μόνο, που πριν καν βγει στην παραγωγή, έχει ήδη γίνει αντικείμενο έντονης διαμάχης.

Το κράνος της ICH είναι ένα από εκείνα τα τεχνολογικά προϊόντα που είτε θα προκαλέσουν ένα τσουνάμι εξελίξεων, ή θα στείλουν τους επενδυτές του στον κουβά και τους εμπνευστές του στη φυλακή.

Θυμηθείτε εδώ τι ακριβώς υπόσχεται το φουτουριστικό κράνος της ICH

Εκεί λοιπόν που περιμέναμε να δούμε το περίφημο αυτό κράνος να υλοποιείται και κάποιος να μας εξηγήσει πώς θα αντικατασταθεί το αφρώδες εσωτερικό των κρανών με μια πιο προηγμένη τεχνολογία (ως υπόσχεται δίχως να εξηγεί η ICH), έρχεται μια ανάρτηση στην σελίδα της εταιρείας στο Facebook που ανακοινώνει το εξής:

“Μετά λύπης σας ανακοινώνουμε πως για μια φορά ακόμη αντιμετωπίζουμε ένα άτομο που λειτούργησε εντελώς απατηλά. Το άτομο αυτό ήρθε για ανάπτυξη λογισμικού (software) και μετά προωθήθηκε στη θέση του CTO (Chief Technical Officer, Τεχνικός Διευθυντής), αλλά εξαρχής αυτό που ήθελε ήταν να προσπαθήσει να κλέψει την τεχνολογία και τη δουλειά μας.

“Υπήρξαμε εντελώς ειλικρινείς, τίμιοι και ηθικά σωστοί με τον Scott Kamp (Rogue Dingo στο Facebook). Δε θα μας εμποδίσει, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσαρμογές, όπως και στο παρελθόν, για να συνεχίσουμε την παραγωγή του κράνους όπως το δείξαμε. Έχουμε ένα ακόμη εμπόδιο μπροστά μας μετά από αυτό το σοκαριστικό συμβάν, αλλά θα το χειριστούμε. Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας, όπως πάντα.”

Τι έκανε λοιπόν ο κύριος Kamp; Πολύ απλά, ανέβασε μια άλλη ιστοσελίδα που ισχυρίζεται πως θα παρουσιάσει σύντομα το πιο εξελιγμένο έξυπνο κράνος στον πλανήτη (!) και φυσικά έχει στη φωτογραφία το ίδιο κράνος με αυτό της ICH.

Ο δε Kamp απαντά στο Facebook στην ICH:

“Από τις 19 Μαΐου 2019 παραιτήθηκα από τη θέση μου ως CTO της ICH. Οι μόνες πράξεις απάτης είναι από την πλευρά της ICH, παραπλανητικές και ψευδείς. Το κράνος στα βίντεό τους το αγόρασαν από το Amazon, είναι ψεύτικο. Ήμουν απλήρωτος για 5 μήνες και μου χρωστούν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Δεν είχαν καμιά τεχνολογία τον Νοέμβριο, ούτε hardware, ούτε κράνος. Στην πράξη δεν είχαν τίποτε άλλο από ψεύτικα μάρκετινγκ βίντεο, έλεγαν ψέμματα στους πελάτες τους για να σπαταλούν τα λεφτά τους. Δεν πήραμε τίποτε από την ICH αφού δεν υπήρχε τίποτε εκεί εξαρχής.

“Αυτή τη στιγμή είμαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του σχεδίου για το Protector Carbon Hybrid κράνος, άνοιξα την ιστοσελίδα μας και να κυνηγήσω την πρόοδο αυτής της τεχνολογίας με στόχο να προσφέρουμε περισσότερες δυνατότητες από οποιονδήποτε άλλον στην αγορά των έξυπνων κρανών.”

Και συνεχίζει ποστάροντας λήψεις (screenshots) από συνομιλία του τον περασμένο Μάρτιο με κάποιον από την ICH, όπου του αποκαλύπτει πως το κράνος που εμφανίζεται να δοκιμάζεται στα βίντεο είναι όντως αγορασμένο από το Amazon. Δεν αποδεικνύει βέβαια πως δεν υπάρχει η τεχνολογία, αφού δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση που κάποια τεχνικά στοιχεία του δοκιμάζονται πρώτα σε κάποιο συμβατικό κράνος.

Κοινώς, μια από τις δύο πλευρές μας δουλεύει ψιλό γαζί και χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για να τραβήξει τον κόσμο με το μέρος της.

Στο μεταξύ, μυρίζει δικαστήρια, αλλά μάλλον όχι κράνος. Όχι ακόμη τουλάχιστον. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 18:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon