Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 16:52

Απίστευτη συλλογή σπάνιων κλασικών μοτοσυκλετών “στο σφυρί”!

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές ιστορίες περί ανακάλυψης σπάνιων οχημάτων σε ιδιωτικές συλλογές, που επί χρόνια περίμεναν “υπομονετικά” να… τα βρει κάποιος. Δεν πρόκειται για αστικούς μύθους, έτσι συμβαίνει συνήθως και η πρόσφατη είδηση για την ανακάλυψη άλλης μιας απίστευτης συλλογής, απλά το επιβεβαιώνει.

Σε μια αποθήκη στα περίχωρα του Los Angeles λοιπόν, βρέθηκαν έξι σπανιότατες κλασικές μοτοσυκλέτες, σε αρκετά καλή κατάσταση. Οι μοτοσυκλέτες ανήκαν σε έναν Άγγλο υπήκοο, ο οποίος κατά την δεκαετία του 1960, μετανάστευσε και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, μεταφέροντας εκτός των υπόλοιπων υπαρχόντων του και τα συγκεκριμένα δίτροχα.

Oι μοτοσυκλέτες πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 22 Μαίου, υπό την επίβλεψη της Liquid Asset, στην οποία και ανήκει προς το παρόν η συλλογή. Μεταξύ αυτών των έξι, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ακόλουθα τρία μοντέλα:

1 Main Photo

-Gigg Blackburn του 1923 με V2 κινητήρα 693 κ.εκ., η οποία φέρεται ως η μοναδική του είδους της που υπάρχει πλέον στον κόσμο! Μόνο άλλες τέσσερις Giggs σώζονται, διαφορετικά μοντέλα, οπότε αντιλαμβάνεστε για πόσο σπάνιο κομμάτι πρόκειται.

3 Main Photo 2

-Vincent HRD Series A του 1938. Αποτελεί μια από τις πιο περιζήτητες μοτοσυκλέτες στους κύκλους των συλλεκτών, με λιγότερα από 40 κομμάτια να σώζονται στις μέρες μας, εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν σε μουσεία. Αναμένεται να γίνει “πόλεμος” κατά τον πλειστηριασμό της μοτοσυκλέτας αυτής.

13 Main Photo

-Vincent Series D Victor (Comet), η οποία αποτελεί μια replica της μιας και μοναδικής μοτοσυκλέτας που κατασκευάστηκε ποτέ.

Οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της συλλογής είναι μια Vincent Black Shadow – Series C του 1953, μια Vincent Rapide D/C του 1954, μια Vincent Series B Rapide του 1948 και ένα καλάθι από sidecar, Vincent Comet, του 1950.

Αν ενδιαφέρεστε και έχετε πολλά (αλλά πολλά μιλάμε) $ στην άκρη, όριστε και το Link 

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 17:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT