.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 15:21

Μείωση της φορολογίας και στα καύσιμα, το αίτημα της ΠΟΠΕΚ

Με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων & Εμπόρων Καυσίμων, επισημαίνει ότι αποτελεί σοβαρή παράλειψη η εξαίρεση των υγρών καυσίμων από το πακέτο των μειώσεων στην φορολογία.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

Εν όψει της ψήφισης των ρυθμίσεων για τη μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο η Π.Ο.Π.Ε.Κ επισημαίνει ότι αποτελεί σοβαρή παράλειψη η εξαίρεση των υγρών καυσίμων από το πακέτο των μειώσεων στη φορολογία.

Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης αλλά και σε πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα όχι μόνο του κλάδου αλλά και των καταναλωτών.

Θα αποκαθιστούσε την αδικία που συνιστά το γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν από τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις στην Ευρώπη εν μέσω κρίσης, ενώ παράλληλα:

  • Θα μείωνε το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων βελτιώνοντας συνολικά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
  • Θα αύξανε τα έσοδα του δημοσίου από την άνοδο της κατανάλωσης.
  • Θα επέτρεπε σε χιλιάδες νοικοκυριά να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης με οικονομικό τρόπο τον επόμενο χειμώνα.
  • Θα αύξανε το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

Η αποφορολόγηση των καυσίμων αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές ότι αποτελεί αναγκαίο και δίκαιο μέτρο. Ωστόσο όταν έρχεται η ώρα της πράξης επιλέγονται άλλες λύσεις μικρότερης αποτελεσματικότητας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) καλεί την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να προχωρήσει σε θαρραλέα μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 17:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon