.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 14:55

Τriumph TE-1: Eπίσημη ανακοίνωση, ξεκινά ηλεκτροκίνητο project!

Το σχετικό με την ηλεκτροκίνηση ερωτηματολόγιο που απέστειλε η Triumph στην πελατειακή της βάση, στις αρχές του έτους (2019), δεν ήταν μια τυχαία και χωρίς υπόβαθρο κίνηση.

Όπως φαίνεται, η εταιρεία ετοιμαζόταν για την e-εξέλιξη της, η οποία επιβεβαιώθηκε επισήμως και με λεπτομέρειες. Σε πρώτο στάδιο λοιπόν, στην Triumph θα επικεντρωθούν στην εξέλιξη των μπαταριών των ηλεκτρικών μοτέρ και των φορέων που θα υποστηρίζουν δομικά αυτά τα στοιχεία, με το όλο project να ονομάζεται TE-1.

Προς το παρόν, δεν αναφέρεται κάτι σχετικό με την εξέλιξη ενός συγκεκριμένου e-μοντέλου και η όλη προσπάθεια έχει ως στόχο την δημιουργία των βάσεων πάνω στην οποία θα δημιουργηθούν τα μελλοντικά e-μοντέλα της εταιρείας.

Προφανώς η φιλοσοφία θα είναι modular, δηλαδή θα δημιουργηθούν πλαίσια και φορείς που θα έχουν την δυνατότητα να δεχτούν διαφορετικούς τύπους μπαταριών και μοτέρ, έστι ώστε οι παραλλαγές, οι εκδόσεις αλλά και οι ενδεχόμενες αναβαθμίσεις να είναι κάτι εύκολο στην πραγμάτωση του, τόσο για την εταιρεία, όσο και για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες.

Στην προσπάθεια αυτή, η Triumph δεν θα είναι μόνη της, καθώς αποκάλυψε ότι έκλεισε συμφωνία συνεργασίας με την γνωστή από τον χώρο του αυτοκινήτου και της F1, Williams και συγκεκριμένα με το R&D τμήμα της, Williams Advance Engineering, που θα αναλάβει την εξέλιξη των μπαταριών, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της Triumph πάντα.

Συνεργασία θα υπάρξει επίσης με την Integral Powertrain Ltd σε ότι αφορά στην εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων, ενώ το πανεπιστήμιο του Warwick θα συνδράμει στην διαδικασία της μεταφοράς και εφαρμογής της τεχνογνωσίας από τα σχέδια, στα τελικά μελλοντικά προϊόντα, δηλαδή τα ολοκληρωμένα e-μοντέλα μοτοσυκλετών.

Τέλος, η Ιnnovate UK, θα εξασφαλίσει τις “πράσινες” κρατικές επιχορηγήσεις και θα αναλάβει την διαχείριση όλων συγκεντρωτικά των κεφαλαίων, που θα διατεθούν για το project TE-1.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon