.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 10:29

Βίντεο – Κράνη στην πρέσα, στα πόσα διαλύονται;

Δεν ξέρουμε αν γνωρίζετε το κανάλι YouTube με τίτλο Hydraulic Press Channel, γι’ αυτό εισαγωγικά να σας ενημερώσουμε πως πρόκειται για κάποιον ευγενή κύριο με πρόσβαση σε υδραυλική πρέσα, ο οποίος απλά αρέσκεται στον να λιώνει πράγματα σε αυτήν και να το βιντεοσκοπεί.

Το πρόσφατο πόνημά του αφορά στα κράνη, ξεκινώντας από ένα ποδηλατικό, στη συνέχεια πιάνει τα μοτοσυκλετιστικά και στο τέλος δοκιμάζει την τύχη του και με ένα στρατιωτικό. Προφανώς εξυπηρετώντας τον ρεαλισμό, τοποθετεί και από ένα λάχανο μέσα σε κάθε κράνος.

Όσον αφορά στα κράνη μοτοσυκλέτας, η δοκιμή περιλαμβάνει ένα καλό και επώνυμο μοντέλο, ένα φτηνό πλαστικό από το σούπερ μάρκετ και ένα ανοικτό με κέλυφος από kevlar.

Δε θα σας πούμε περισσότερα, άλλωστε το βίντεο αυτό δε συνιστά σε καμιά περίπτωση τεστ αντοχής των κρανών, καθώς οι συνθήκες δεν προσομοιάζουν καν αυτές που θα κληθεί να μας σώσει τη ζωή ένα κράνος. (Εκτός κι αν μιλάμε για την περίπτωση να πατήσει το αυτοκίνητο το κράνος, να μείνει εκεί και μετά να αρχίσουν να το φορτώνουν με ολοένα και περισσότερα κιλά μέχρι τελικού λιωσίματος.)

Παρόλα αυτά, μέσα στην εύθυμη χαλαρότητά του, αναδεικνύει μια εντυπωσιακή διαφορά ανάμεσα στα “απλά” κράνη και αυτό από kevlar. Βέβαια αυτή δεν είναι βέβαιο πως θα προέκυπτε και σε περίπτωση μεγάλης πίεσης σε στιγμιαία κρούση με πιο αιχμηρό αντικείμενο και σίγουρα θα προτιμήσουμε τα αποτελέσματα ενός επιστημονικά άρτιου τεστ.

Όσο για το στρατιωτικό κράνος, αυτό είναι φυσικά όλα τα λεφτά, αναδεικνύοντας και μια νέα ενδεχόμενη χρήση του ως αποχυμωτή!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon