.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 10:33

Συναρμολογούμενος BMW Boxer σε κλίμακα 1:2

Την ευκαιρία να συναρμολογήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας των δύο τροχών, σας δίνει το kit της γερμανικής εταιρείας Franzis. Αναφερόμαστε φυσικά σε μοντελισμό και συγκεκριμένα στο μοτέρ του θρυλικού R90S της BMW.

 

Ο κινητήρας και τα μέρη του είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και κουμπώνουν / συνδέονται απλά μεταξύ τους, χωρίς χρήση κόλλας, με τη μόνη χρήση εργαλείου που απαιτείται, να είναι αυτή ενός μικρού σταυροκατσάβιδου.

Φυσικά υπάρχουν οδηγίες, όπου σε 120 σελίδες αποτυπώνεται λεπτομερώς το κάθε βήμα για την συναρμολόγης. Ο κινητήρας όταν ολοκληρωθεί, είναι λειτουργικός, με την έννοια του ότι έχει κινούμενα, παλινδρομικά και περιστρεφόμενα μέρη, όπως ένας κανονικός boxer. Ακόμα και το κιβώτιο είναι λειτουργικό.

bmw boxer syn 2

Λόγω των διάφανων πλαστικών που χρησιμοποιούνται εξωτερικά, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει όλες τις κινήσεις και τις λειτουργίες που συντελούνται στο εσωτερικό του κινητήρα. Το μέγεθος του δεν είναι μικρό, η 1:2 κλίμακα σημαίνει διαστάσεις 34 Χ 25,5 Χ 31 εκατοστά, ενώ με την χρήση μπαταριών, το μοτέρ περιστρέφεται και βγάζει ήχο (υποτίθεται σαν boxer), ενώ κόκκινα LED στους κυλίνδρους ανάβουν διαδοχικά, αναπαριστώντας τους χρόνους ανάφλεξης.

bmw boxer syn 3

Για να μην γράψετε “τιμούλα;”, σας την λέμε εμείς: 200 ευρώ. Δεν είναι φθηνό αλλά όλοι θα το θέλαμε για το σαλόνι ή το δωμάτιο μας, δεν συμφωνείτε;

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 10:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon