.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 14:45

Πωλείται το συλλεκτικό Suzuki XR69 του Mick Grant!

Στη γνωστή δημοπρασία Stafford Classic Motorcycle Show

Μεταξύ άλλων, στη φημισμένη δημοπρασία Stafford Classic Motorcycle Show του 2019, θα δημοπρατηθεί και το συλλεκτικό αγωνιστικό Suzuki XR69 του Βρετανού Mick Grant.

Το XR69 επρόκειτο για ένα κοινό project της Suzuki και του Pops Yoshimura, ενώ έκανε την πρώτη εμφάνιση του στους αγώνες το 1980 με τον Graeme Crosby στο τιμόνι. Αμέσως μετά, το XR69 πήρε την πρώτη του νίκη στη Daytona, και η επιτυχία συνεχίστηκε με τη δεύτερη θέση στο IOMTT, με νίκη στο Ulster GP και με τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TT F1.

mick grant suzuki xr69 5

Θυμίζουμε πως το αερόψυκτο XR69 βασιζόταν στο GS1000 της Suzuki, με 130 περίπου ίππους, και εξαρτήματα από τις μοτοσυκλέτες GP500 της ιαπωνικής εταιρείας.

mick grant suzuki xr69 4

Ο Mick Grant προσήλθε στις τάξεις της Suzuki το 1982, μέλος μιας τριμελής ομάδας, με τους John Newbold & Roger Marshall. Ο Grant τερμάτισε 2ος πίσω από τον Crosby το ΙΟΜΤΤ και 3ος πίσω από τον ίδιο αναβάτη στο Ulster GP. Όμως το 1984 η κατηγορία TT F1 μείωσε τα κυβικά των μοτοσυκλετών της στα 750 κ.εκ., βάζοντας τέλος στην κυριαρχία της χιλιάρας μοτοσυκλέτας της Suzuki.

mick grant suzuki xr69 2

H μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας βρίσκεται στα χέρια του Mick Grant από όταν ο τελευταίος απεσύρθη από την αγωνιστική δράση το 1985, όπου και η Suzuki του το χάρισε. Είναι στην ίδια κατάσταση όπως όταν ο Grant αγωνιζόταν μαζί του, ενώ ο ίδιος δηλώνει πως απ’ όσο γνωρίζει υπάρχουν μόνο 5-6 αντίστοιχα μοντέλα αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Το συγκεκριμένο έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά από όλα, με ξηρό συμπλέκτη, καρμπιρατέρ μαγνησίου, billet πιρούνι, 2 μπουζί στον κύλινδρο, κ.α. Η μοτοσυκλέτα είναι σε άψογη μηχανική κατάσταση, με τον Mick Grant να την έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε γύρους επίδειξης στην Νότια Αφρική, στο Oliver’s Mount, στο Spa Francorchamps, στο Brands Hatch, στο Mallory Park, κ.α. Καβάλα σε αυτό το XR69 ο Grant κέρδισε το North West 200, σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου στο Donington Park, ήταν δεύτερος στο Macau GP, κλπ.

mick grant suzuki xr69 3

Η μοτοσυκλέτα βγαίνει στο σφυρί στις 28 Απριλίου στο Stafford Classic Motorcycle Show ενώ υπολογίζεται να πιάσει 100-140.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της δημοπρασίας, ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 14:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon