.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 12:26

Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες… γίνεται;

Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αυστραλία, Αφρική. Δύσκολο!

Για την Ελβετία και τους Ελβετούς έχουν γραφτεί πολλά, σχετικά με το πόσο “στρωμένα” είναι τα πράγματα για τους πολίτες που ζουν σε μια από τις ασφαλέστερες χώρες,  απολαμβάνοντας επίσης, έναν από τους υψηλότερους δείκτες βιοτικού επιπέδου.

Δεν είναι όλοι οι Ελβετοί “άνευροι” όμως, όπως ισχυρίζονται πολλοί στις γενικεύσεις τους. Απόδειξη ο 36χρονος Marc Suter, ο οποίο θέλει να καταφέρει κάτι εξαιρετικά δύσκολο: Να κάνει τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα, ολοκληρώνοντας μια επική διαδρομή σε 5 Ηπείρους, μέσα σε 55 ημέρες!

Αναχώρηση από την Ελβετία, με κατεύθυνση βόρεια, προς την Σκανδιναβία και την Βαλτική, και μετά ανατολικά, διασχίζοντας όλο το υπογάστριο της Ρωσία (με πέρασμα και από Μογγολία) και τελικό προορισμό το Βλαδιβοστόκ. Από εκεί μεταφορά στο Άνκορατζ της Αλάσκα, για να ξεκινήσει μια νότια “κατεβασία” των δυτικών ακτών της Βορείου και της Νοτίου Αμερικής.

tour du monde moto 55 jours acidmoto

Από την Γη του Πυρρός, μεταφορά στην Αυστραλία με διάσχιση της από την δύση προς την ανατολή και από το Περθ, μεταφορά στο Γιοχάνεσμπουργκ για μια προς βορρά “τομή” thw Αφρικανικής ηπείρου. Προορισμός το Μαρόκο, πέρασμα από το Γιβραλτάρ στην Ευρώπη και κατάληξη στην Ελβετία μέσω Ισπανίας και Γαλλίας. 36 χώρες σε 5 ηπείρους.

Όλα αυτά, σε 55 μέρες, με μοτοσυκλέτα ένα Yamaha XTZ 1200 Super Tenere. Πολύ δύσκολο ακούγεται. Η συνολική απόσταση είναι 78.000 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 55.000 θα γίνουν με την μοτοσυκλέτα, πράγμα που σημαίνει ότι καθημερινά θα πρέπει να διανύονται 1040 χιλίομετρα, δεδομένου ότι 5 ημέρες θα “σπαταληθούν” σε αερομεταφορές μεταξύ των ηπείρων. Το δε συνολικό κόστος του όλου εγχειρήματος; 36.000 ευρώ.

Η ημερομηνία όπου ο Suter θα ξεκινήσει για την επική… “βόλτα” του, είναι η 1η Ιουνίου του 2019. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ο αναβάτης, ΕΔΩ.   
 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 15:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon