.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 12:22

R.I.P. Ramey «Coach» Stroud

Πέθανε ο παγκόσμιας φήμης, πρωτοπόρος προπονητής προηγμένης οδήγησης

Ο Ramy Stroud, γνωστός και ως «Coach», ένας από τους πλέον γνωστούς προπονητές προηγμένης οδήγησης με μοτοσυκλέτα στον κόσμο, οξυδερκής και πολυτάλαντος άνθρωπος, δεν είναι πια μαζί μας.

rip ramey stroud 20

Ο Προπονητής μεγάλωσε στη Νεβάδα των Η.Π.Α. και ξεκίνησε την αγωνιστική καριέρα του ως desert-racer. Για πολλά χρόνια ακόνισε τις ικανότητες του σε αγώνες, μαθαίνοντας από κορυφαίους προπονητές και αναβάτες, ενώ ανέκαθεν είχε κι ο ίδιος το σαράκι της μεθόδου και της προπόνησης.

Πέρα από τη μοτοσυκλέτα, ο Stroud είχε μεγάλη αγάπη και με τα άλογα, ενώ από νωρίς έδειξε το πόσο σκληροτράχηλος ήταν, καθώς στη δεκαετία του 1970 συμμετείχε σε αγώνα 160 χιλιομέτρων με άλογα, και όταν το άλογο του τραυματίστηκε, εκείνος τερμάτισε τον αγώνα... τρέχοντας, με το άλογο να τον ακολουθεί! 

Παράλληλα με την αγωνιστική του δραστηριότητα, ο Ramey εκπαιδεύτηκε ως επαγγελματίας πυροσβέστης, και υπηρέτησε το σώμα της πυροσβεστικής για 20 χρόνια. Εκεί, ο Coach βοήθησε στην εξέλιξη και στην παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για πυροσβέστες σε τοπικό, πολιτειακό και εθνικό επίπεδο.

rip ramey stroud 1

Μπορεί τώρα ο Λοχαγός (ο βαθμός του στην πυροσβεστική) Stroud να εξασκούσε το επάγγελμα του πυροσβέστη, όμως την ίδια στιγμή κατασκεύαζε, βελτίωνε, οδηγούσε και αγωνιζόταν με Superbikes, MX, Rally, Dragster, Trial και Adventure μοτοσυκλέτες! Τα έκανε, πραγματικά όλα!

Αφότου συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθυντής της εκπαίδευσης για την πυροσβεστική του Oregon, ο Coach επέστρεψε στο σχολείο για να πάρει το διδακτορικό του.

rip ramey stroud 7

Και μετά την αποφοίτηση του, ο Ramey μετέτρεψε το ράντσο του στο Όρεγκον σε ένα παγκόσμιας κλάσης εκπαιδευτικό κέντρο για αναβάτες μοτοσυκλέτας. Ήταν μάλιστα από τους πρώτους εκπαιδευτές που έκαναν θαύματα όσον αφορά στις μεγάλες Adventure μοτοσυκλέτες, αποδεικνύοντας εμπράκτως τις off-road δυνατότητες τους, με τη σωστή εκπαίδευση και τεχνική.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Coach συνέχιζε να είναι εντυπωσιακό. Σε ηλικία 53 ετών κέρδισε τα πρωταθλήματα Best in the Desert, ενώ συμμετείχε και στον μεγαλύτερο αγώνα της αμερικάνικης ιστορίας, 3.600 χιλιομέτρων παρακαλώ, solo εναντίον τριών εργοστασιακών αναβατών, 20 χρόνια νεώτερων από εκείνον, με πλήρη υποστήριξη!

rip ramey stroud 14

Ο Ramey Stroud ανέβηκε στο βάθρο σε αγώνες όπως το Alcan 5000 Rally, πήρε μετάλλιο στο ISDE και ολοκλήρωσε αρκετά Iron Butt event αντοχής της Βόρειας Αμερικής. Ο Coach είχε ανακηρυχθεί στο παρελθόν ως αγωνιζόμενος ΜΧ της χρονιάς αλλά και Individual of the Year από το Ίδρυμα Ιδιοκτητών Μοτοσυκλετών BMW, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του.

rip ramey stroud 16

Ο Coach βοήθησε πάμπολλους επαγγελματίες αγωνιζόμενους να κερδίσουν μετάλλια και πρωταθλήματα, ενώ είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα, τόσο ως εκπαιδευτής, όσο και ως προπονητής.

Το 2003, ο Stroud είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα σε αγώνα ΜΧ, όπου μεταξύ άλλων έσπασε τη σπονδυλική του στήλη σε 3 μέρη. Ο Coach όμως πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, και κατάφερε να περπατήσει ξανά, αποφεύγοντας να μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι.

rip ramey stroud 5

Την τελευταία φορά μας επισκέφθηκε για το Hellas Rally δίπλα στον Dirk von Zitzewitz, ο οποίος κέρδισε την κατηγορία των δικύλινδρων με ένα φτιαγμένο από την Touratech Africa Twin, αλλά και την 2η θέση της γενικής!

rip ramey stroud 2

Τον Αύγουστο του 2017 οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο τελικό σταδίου στον Ramey, δίνοντας του 12 μήνες ζωής.

Το τελευταίο κεφάλαιο στην γεμάτη συγκινήσεις και κατορθώματα ζωή του Ramey «Coach» Stroud γράφτηκε στις 30 Μαρτίου του 2019. Ήταν 71 χρονών.

Rest in Peace Coach.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 12:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harley-Davidson - Οι πατέντες του νέου V2 2o Ducati ψήνεται »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon