Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 11:53

Indian – Κατοχύρωσε και τρίτο όνομα για εμπορική χρήση

Αυτή την φορά παραπέμπει σε muscle, “γκαζάτες” καταστάσεις!

Τον τελευταίο καιρό η Indian, έχει βαλθεί να “καπαρώνει” ονόματα για αποκλειστική εμπορική χρήση και αυτό προφανώς έχει να κάνει με τον στρατηγικό σχεδιασμό της, που προβλέπει την δημιουργία και την ανάπτυξη νέων σειρών μοντέλων.

Τον Δεκέμβριο το 2018 κατοχυρώθηκε η ονομασία “Raven”, ενώ ένα μήνα μετά, τον Ιανουάριο του 2019, κατοχυρώθηκε η ονομασία “Renagade”. To πρώτο, σύμφωνα με κάποιες αρχικές ενδείξεις, θα είναι ένα μοντέλο με sport / roadster χαρακτήρα, προορισμένο για την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ το δεύτερο, φέρεται ως θα ανήκει στην Adventure κατηγορία (κάντο όπως η Harley-Davidson).

Τώρα λοιπόν η Indian προχωρά σε άλλη μια κατοχύρωση, αυτή την φορά του ονόματος “Challenger” (μτφ. Διεκδικητής). Ποιο μοντέλο ή ποια σειρά μοντέλων θα “βαφτιστεί” με αυτό το όνομα; Τα αμερικανικά μέσα ισχυρίζονται ότι πρόκειται για κάτι σε power cruiser / muscle, με πολλά κυβικά και άλογα, καθώς το συγκεκριμένο όνομα χρησιμοποιείται από την αυτοκινητοβιομηχανία Dodge για ένα ιστορικό αυτοκίνητο με την γνωστή φιλοσοφία στις ΗΠΑ “βάλε κυβικά και V8”.

To περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι τόσο η ονομασία Renagade όσο και η ονομασία Challenger, ανήκουν σε αυτοκίνητα της Chrysler (Jeep και Dodge αντιστοίχως), ωστόσο δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει την Indian με τον τον συγκεκριμένο όμιλο. Απλή σύμπτωση; Μάλλον απλά οι άνθρωποι της Indian, εμπνέονται από την παράδοση της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ.   

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 11:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube