.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 14:15

Centaurus Racing Team: Τελετή αποκάλυψης του Αμφίωνα

Το 4ο μονοθέσιο για τα 10 χρόνια της ομάδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 η αποκάλυψη του Αμφίων, το 4ο λειτουργικό μονοθέσιο της Centaurus Racing Team, στο Ergon Showground Event Hall, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Η ομάδα εκτός από τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου, γιόρτασε και τα 10 χρόνια λειτουργίας της, μαζί με τα παλαιότερά της μέλη, ανατρέχοντας τόσο σε ευχάριστες όσο και δυσάρεστες αναμνήσεις. Φυσικά από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα προηγούμενα τρία μονοθέσια – οι άλλοι τρεις Κένταυροι της ομάδας.

Ο Χείρων αποτελεί το πρώτο μονοθέσιο της Centaurus Racing Team, έπειτα ακολούθησε ο Νέσσος, μετά ο Θηρέας και φέτος η ομάδα ολοκλήρωσε την κατασκευή του 4ου Κενταύρου, του Αμφίωνα, έπειτα από πολλές ώρες μελέτης και σκληρής δουλειάς.

centaurus rollout 1

H Centaurus Racing Team αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2009 έχει στόχο τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή πλήρως λειτουργικών μονοθεσίων τύπου Formula.

Στο πέρασμα αυτών των 10 χρόνων λειτουργίας, η ομάδα έχει καταφέρει να αποσπάσει πολύ σημαντικές διακρίσεις στους διαγωνισμούς Formula Student, έχοντας τεράστιο ανταγωνισμό από πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία διαθέτουν μεγαλύτερα budget και τεχνογνωσία. Αυτό βέβαια δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στην ομάδα για να συνεχίσει να προσπαθεί και να κατακτά σημαντικές διακρίσεις.

Έτσι λοιπόν και φέτος η Centaurus Racing Team μαζί με τον Αμφίωνα, θα λάβει μέρος στους διαγωνισμούς της Ουγγαρίας της Ιταλίας και της Τσεχίας στην κατηγορία Class1 των διαγωνισμών Formula Student.

Centaurus Racing Team: Ιστοσελίδα - Facebook 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 14:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon