.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 15:40

Δίκη Dainese Vs Alpinestars, σημειώσατε 1

Τo εφετείο του Μονάχου δικαίωσε την Dainese 

Mια μεγάλη δικαστική διαμάχη η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό, φαίνεται πως οδεύει προς το τέλος της, μετά από την απόφαση του Εφετείου Μονάχου. Η υπόθεση είχε ως εξής: Η Dainese, κάτοχος της ευρεσιτεχνίας D-Air, που αφορά σε σύστημα προστασίας με αερόσακο εφαρμοσμένο σε μοτοσυκλετιστικά jacket, είχε μηνύσει την Alpinestars, κατηγορώντας την ότι το αντίστοιχο δικό της σύστημα Tech-Air, είχε αντιγράψει στα σημεία το δικό της.

Η Dainese προσέφυγε αρχικά στην Ευρωπαϊκή Αρχή Κατοχυρώσεων, η οποία και δεν αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα αντιγραφής, με την εταιρεία, μετά από αυτή την εξέλιξη, να χρησιμοποιεί την δικαστική οδό, καταθέτοντας μηνύσεις προς την Alpinestars στις δικαστικές αρχές της  Ιταλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Το γερμανικό ανώτατο δικαστήριο ήταν το πρώτο που απεφάνθη επί της υποθέσεως, έχοντας καταλήξει  σε δικαίωση της Dainese, το καλοκαίρι του 2017, ωστόσο η Alpinestars έκανε χρήση του δικαιώματος της έφεσης.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες λοιπόν, είχαμε και την απόφαση του Γερμανικού Εφετείου, η οποία δικαίωνε και πάλι την Dainese. Αυτό σημαίνει ότι η Alpinestars θα πρέπει να αποσύρει όλα τα προϊόντα με την τεχνολογία Tech-Air από την γερμανική αγορά, να πάψει την χρήση του συγκεκριμένου ονόματος για εμπορικούς και όχι μόνο σκοπούς και να καταβάλει αποζημίωση της Dainese για διαφυγόντα κέρδη στην συγκεκριμένη αγορά.

Η απόφαση αυτή αφορά μόνο την γερμανική αγορά αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού δημιουργείται προηγούμενο και είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει και τις αποφάσεις των υπόλοιπων δικαστηρίων όπου η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών συνεχίζεται.      

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 15:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon