.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 15:07

Suzuki Raider R150, παπί - enduro!

Μετατροπή παντός εδάφους

Έχουμε δει παπιά-ρέπλικες MotoGP, παπιά cafe racer ή απλά τις γνωστές τρέλες που κάνουν εκεί πέρα στην Ασία μετατρέποντας τα παπιά σε λατέρνες που θα έκαναν ακόμη και τον πιο κακόγουστο Δυτικό να κοκκινίσει από ντροπή.

Ας δούμε τώρα μια άλλη σκέψη, το μετατροπή του παπιού σε enduro! Το συγκεκριμένο βρέθηκε στο Βιετνάμ και έχει χτιστεί πάνω σε ένα Suzuki Raider R150, ένα παπί της Ασιατικής αγοράς που φορά έναν μονοκύλινδρο αερόψυκτο 150 cc με όρθιο κύλινδρο, 2ΕΕΚ, τετραβάλβιδη κεφαλή, εξατάχυτο κιβώτιο με συμπλέκτη και απόδοση 15.4 ίππων στις 9,500 rpm – και θυμίζει αρκετά σε σουλούπι και σχεδίαση το Kawasaki Athlete 125.

suzuki raider 150
Το Suzuki Raider R150 όπως πωλείται σε εργοστασιακή μορφή στην Ασία

Η μετατροπή εκμεταλλεύεται τις χάρες του μοντέλου-δότη, ήτοι το κανονικό πιρούνι με διπλές τιμονόπλακες και το μονό, κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ. Αυτά εδώ έχουν αντικατασταθεί από αντίστοιχα κομμάτια προερχόμενα προφανώς από κάποιο χωματερό μοντέλο που δεν καθορίζεται.

suzuki raider 150 enduro 1

Παράλληλα, ο δημιουργός του έχει αλλάξει και το ψαλίδι, αλλά και τους τροχούς με τα φρένα, προσαρμόζοντας όλο το κιτ από μεγάλη μοτοσυκλέτα.

Για να ολοκληρωθεί το σχέδιο προστέθηκε μια διαφορετική διπλή σέλα, τιμόνι, εντουράδικη μάσκα με προβολέα και ψηλό φτερό.

suzuki raider 150 enduro 5

Ο κινητήρας μοιάζει οπτικά να είναι ο ίδιος με το αρχικό μοντέλο, ωστόσο δε μπορούμε να αποκλείσουμε να έχει πέσει δουλειά στην απόδοσή του – πάντως σχετική πληροφορία δεν έχουμε.

Όπως και να έχει, αν σκάσεις μύτη με αυτό στο βουνό θα βρεθείς σίγουρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Τι θα συμβεί αν πας να ακολουθήσεις τους φίλους σου στα μονοπάτια, αυτό μάλλον είναι μια εντελώς άλλη ιστορία…

Πηγή: MotoSaigon

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 15:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon