.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 16:09

To παράδοξο της αμερικανικής αγοράς

Μείωση πωλήσεων αλλά αύξηση του ποσοστού των “μοτοσυκλετών ανά νοικοκυριό”

Δεν αποτελεί είδηση το ότι η αγορά της μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ, ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός έχει καταγραφεί επισταμένα και δεν πρόκειται για μια παροδική κάμψη αλλά για κάτι σταθερά συνεχιζόμενο με τις προβλέψεις για την αγορά, είναι δυσοίωνες.  

Η Harley-Davidson, η οποία έχει ζημιωθεί αρκετά από όλο αυτό, έχει αναφερθεί ανοιχτά στο θέμα, ενώ προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει  τρόπους με τους οποίους θα δελεάσει τους νέους εν δυνάμει αγοραστές.

Tα αίτια της ύφεσης αυτής, αποδίδονται στο γεγονός ότι το  “παραδοσιακό πελατολόγιο” της μοτοσυκλετιστικής αγοράς στις ΗΠΑ γερνάει και δεν ανανεώνεται με “νέο αίμα”.

Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα του Επιμελητηρίου Μοτοσυκλετιστικής Βιομηχανίας (ΜΙC) των HΠΑ, κατέδειξε ένα στοιχείο που θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για μια εκ νέου και από άλλη βάση προσέγγιση και εξέταση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή λοιπόν, στο 8% των “νοικοκυριών” στις ΗΠΑ, υπάρχει τουλάχιστον μια μοτοσυκλέτα και το ποσοστό αυτό αποτελεί ιστορικό ρεκόρ! Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την τελευταία φορά που διενεργήθηκε ανάλογη έρευνα, το 2014, το ποσοστό ήταν 6,94%, άρα μέσα σε 4 χρόνια έχει σημειωθεί μια αύξηση της τάξεως του 1%+, παρά το ότι σε αυτό το διάστημα οι πωλήσεις σημείωναν μικρή αλλά συνεχιζόμενη πτώση.

Προφανώς λοιπόν υπάρχει μια άνθηση στην αγορά του μεταχειρισμένου και αυτό οφείλεται στο ότι οι νέες γενιές στις ΗΠΑ, αλλάζουν συνήθειες. Οι δυναμικές στην αγορά ηλικιακές ομάδες, ξοδεύουν πλέον πολύ πιο συνετά σε σχέση με τις προκάτοχες τους και αυτό είναι μια καταναλωτική συμπεριφορά που δεν σχετίζεται απλά και μόνο με μια μονοδιάστατη αποτίμηση της αυξομείωσης του μέσου ετήσιου μισθολογίου.

Χρειάζεται μια πιο βαθιά και ενδελεχής έρευνα, για τις αλλαγές που συντελούνται στην αμερικανική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 16:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon