.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 11:13

Bultaco – Χρεοκοπία και παύση εργασιών

Χρέη 11 εκατομμυρίων ευρώ

Βραχύβια αποδείχθηκε η νέα πορεία της Bultaco, μετά από την αναγέννηση της, το 2015. Η εταιρεία ανακοίνωσε πτώχευση, αδυνατώντας να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα αλλά και τους μισθούς των 37 εργαζομένων που απασχολούσε.

Φυσικά δεν ήταν μόνο τα τρέχοντα έξοδα που αποτέλεσαν την αιτία για την πτώχευση αλλά πολύ περισσότερο  τα συσσωρευμένα χρέη σε προμηθευτές και τα τοκοχρεολύσια των δανείων από τις τράπεζες, που οδήγησαν στο λουκέτο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Bultaco της νέας εποχής ανήκε κατά ποσόστωση σε δύο επενδυτικούς ομίλους, με την γκάμα της να εστιάζει κυρίως στα e-bikes. Εκπρόσωποι των δύο αυτών ομίλων λοιπόν, βρίσκονται σε συνεχής διαβουλεύσεις με τις τράπεζες, αναζητώντας εκ νέου χρηματοδότηση για να ξαναλειτουργήσει η εταιρεία.

Το πόσο των 50 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται για κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν είναι μικρό, και η μέχρι τώρα πορεία της Bultaco δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εγγύηση για τις τράπεζες. Πόσο μάλλον δε, όταν υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των δυο επενδυτικών ομίλων στους οποίους ανήκει η εταιρεία, σε ότι αφορά στο μέλλον της.

Η μειοψηφική πλευρά, ζητά να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο των τίτλων της εταιρείας, προκειμένου να επανεπενδύσει με ιδία κεφάλαια, ενώ η πλειοψηφική πλευρά, επιθυμεί την συνεργασία με την Torrot GasGas Group.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 11:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon