.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 15:26

Αλλαγές στον τρόπο εξέτασης για τα διπλώματα κατηγορίας Α

Νέα ντιρεκτίβα της ΕΕ με ισχύ από 1/1/2019

Αλλαγές στον τρόπο εξέτασης για την χορήγησης άδειας οδήγησης μοτοσυκλετών κατηγορίας Α, θα εφαρμοστούν από τις αρχές του 2019 στα κράτη μέλη της ΕΕ, βάση της νέας σχετικής οδηγίας που εκδόθηκε.

Συγκεκριμένα, για την εξέταση αυτή, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στο πρακτικό σκέλος οδηγώντας βαρύτερες και ισχυρότερες μοτοσυκλέτες, σε σχέση με το παρελθόν. Μέχρι σήμερα, το ισχύον καθεστώς προέβλεπε η εξέταση να γίνεται σε μοντέλα με απόδοση τουλάχιστον 53,6 ίππων, ενώ από το 2019, το ελάχιστο της ιπποδύναμης, θα πρέπει να είναι 67,1 ίπποι.

Σε ότι αφορά στα βάρος, σημειώνεται επίσης αύξηση, με τα εγκεκριμένα για αυτή την χρήση μοντέλα, να ζυγίζουν κατ΄έλάχιστο 180 κιλά (με γεμάτο ρεζερβουάρ, έτοιμα προς οδήγηση).

Αυτό σημαίνει ότι πολλές σχολές οδήγησης στην ΕΕ, θα πρέπει να ανανεώσουν τον στόλο των “μαθητικών” μοτοσυκλετών τους, καθώς αυτές δεν θα πληρούν τα νέα δεδομένα.

Στην χώρα μας βέβαια, έχουμε άλλα προβλήματα να λύσουμε πριν ασχοληθούμε με την συγκεκριμένη οδηγία, αφού όπως έχουν γράψει σχετικά και αναλυτικά ΕΔΩ, οι εξετάσεις για άδειες οδήγησης, έχουν “παγώσει” και μέχρι σήμερα, παραμένουν σε κατάσταση βαθιάς κατάψυξης…  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 15:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon