.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 12:08

Claudio Domenicali: 29 νέες μοτοσυκλέτες στα επόμενα 5 χρόνια

Το μέλλον του V4 και οι ηλεκτρικές Ducati

Σε συνέντευξή του στην Αγγλική εφημερίδα MCN, ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali, αποκαλύπτει πως έρχονται πολλά νέα μοντέλα από το Ιταλικό εργοστάσιο, μιλώντας για 29 νέες μοτοσυκλέτες στην ερχόμενη πενταετία.

Το κεντρικό ζητούμενο είναι φυσικά ο νέος V4 κινητήρας, τον οποίο «θα εκμεταλλευτούμε σε διάφορες πλατφόρμες». Προφανέστατα η Ducati δε μπήκε στον κόπο να εξελίξει ένα νέο μοτέρ μόνο και μόνο για τους αγώνες WorldSBK, αλλά θα βασίσει πάνω του μια νέα σειρά μοντέλων.

Λογικά δούμε μια νέα γενιά τετρακύλινδρων Ducati Diavel, Multistrada, Hypermotard, Monster και ποιος ξέρει τι άλλο.

Ήδη ο Domenicali στη συνέντευξή του σχεδόν το αποκαλύπτει, μιλώντας για χρήσεις του V4 σε ρόλους τουριστικούς, περιπετειώδεις (adventure) και … γυμνούς. Τι νιαουρίζει στα κεραμίδια εν ολίγοις.

Όσο για τη νέα αγωνιστική Superbike που μόλις παρουσιάστηκε, ο Ιταλός CEO είχε τα εξής ενδιαφέροντα να πει:

«Εκπλαγήκαμε ευχάριστα από το V4 R, ήταν μια δύσκολη άσκηση το να κρατήσουμε την ίδια απόδοση με μικρότερη χωρητικότητα, αλλά ο κινητήρας αποκρίθηκε δυνατά στις βελτιώσεις που κάναμε, έτσι ώστε στο τέλος βρήκαμε περισσότερη δύναμη απ’ όση περιμέναμε. Σε διάφορα επίπεδα, αυτή είναι η πιο εξελιγμένη μοτοσυκλέτα που έχουμε φτιάξει ποτέ.»

Ο Domenicali είχε και κάτι να πει για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

«Είναι συναρπαστικές, αλλά η τεχνολογία είναι αυτό που είναι, δε μπορείς να κοροϊδέψεις τα χημικά. Αυτή τη στιγμή, αφαιρείς 15 κιλά βενζίνη και προσθέτεις 150 κιλά μπαταρίες. Αν υπάρχει ένας νόμος να φτιάξεις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σε 5 χρόνια, τότε θα το κάνουμε, αλλά θα είναι η χειρότερη μοτοσυκλέτα που μπορούμε να φτιάξουμε τώρα.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 12:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon