.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 10:23

Η ταχύτερη αφαίρεση διπλώματος στην ιστορία

Μόλις 49 λεπτά νομιμότητας για 18χρονο νέο οδηγό!

Στην Γερμανία δεν χαρίζουν κάστανα και δεν είναι καθόλου ελαστικοί σε θέματα επιβολής του νόμου. Ένας 18χρονος νέος οδηγός, ο οποίος ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εξετάσεις για την χορήγηση άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, μόλις είχε παραλάβει το δίπλωμα του και επέστρεφε στο σπίτι του, όταν και κατεγράφη από ραντάρ – “πιστόλι” της τροχαίας, να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, σε σημείο του δρόμου όπου το όριο ήταν 50 χλμ./ώρα, ο νεαρός οδηγός έτρεχε με 95 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την γερμανική τροχαία, στο αμάξι επενέβαιναν φίλοι του οδηγού και η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας έγινε για σκοπούς επίδειξης ικανοτήτων.

Το αποτέλεσμα; Αφαίρεση της άδειας οδήγησης, υποχρεωτική πλήρης επαναξέταση για την επαναχορήγηση της, 200 ευρώ πρόστιμο, χρέωση 2 βαθμών στο point system, και αύξηση της περιόδου χαρακτηρισμού ως “νέος οδηγός”, από τα 2, στα 4 χρόνια (επηρεάζει πολύ τα ασφάλιστρα).

Πάντως πρέπει να είναι η ταχύτερη καταγεγραμμένη αφαίρεση διπλώματος στην ιστορία, αφού από την στιγμή της παραλαβής, μέχρι την βεβαίωση της παράβασης, μεσολάβησαν μόλις 49 λεπτά!

Η γερμανική τροχαία μάλιστα, σε μια επίδειξη σαδιστικού και άκομψου χιούμορ, ανέφερε στο σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε ότι: “Μερικά πράγματα κρατάνε για πάντα, μερικά άλλα, ούτε για μια ώρα”.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 10:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon