.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 10:45

John Surtees και Giacomo Agostini – Στο Hall of Fame

 

 

Επίσημα θρύλοι!

 




Ύστερα από μισό αιώνα, ήρθε η ώρα για να τιμηθούν ανάλογα οι δύο αναβάτες που συνδέθηκαν με την Ferrari των δύο τροχών, την MV Agusta, όσο κανένας άλλος. Ο λόγος για τους John Surtees και Giacomo Agostini. Ο πρώτος, κέρδισε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στα 500 από το 1956 έως το 1960, ενώ ήταν και ο μοναδικός που κέρδισε ταυτόχρονα και τίτλο στην Formula 1. Ο Ago, ήταν αυτός που πήρε εφτά συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους στα 500 ανάμεσα στο 1966 και το 1972. O Agostini έχει κερδίσει συνολικά 15 παγκόσμιους τίτλους, στα 350 και 500, με τους 7 από τα 500 να είναι συνεχόμενους, και μόνο τον τελευταίο στα 500, το 1975, να είναι με Yamaha.

Με αυτούς τους τίτλους, η MV, αν και δεν συμμετέχει στο παγκόσμιο πολλά χρόνια τώρα, καταφέρνει να στέκεται στην 4η θέση των πιο επιτυχημένων κατασκευαστών!

Οι δύο άντρες τιμήθηκαν για διαφορετικούς λόγους. Ο Surtees γιατί είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει παγκόσμιο τίτλο τόσο σε δύο όσο και σε τέσσερις τροχούς, και ο Ago για τις 122 νίκες που κανείς ακόμη δεν έχει καταφέρει να περάσει και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, ο δεύτερος στην κατάταξη, Rossi, δύσκολα θα τα καταφέρει.

 

Η διοργάνωση έγινε από το περιοδικό Motor Sport Magazine στο Λονδίνο, στο Roundhouse στο Κάμντεν. Οι δύο άντρες που παρέλαβαν με χαρά τα βραβεία τους, θα βρίσκονται πλέον στην ίδια θέση με τους Fangio και Senna και άλλους θρύλους των Motorsports.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 11:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon