.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 11:31

Πωλείται η Ducati – Ενδιαφέρεται η Volkswagen!

 

 

Θα περάσει σε γερμανικά χέρια;

 




Τα μεγάλα νέα εκτός αγώνων, της τελευταίας εβδομάδας, αφορούσαν την ανακοίνωση της Ducati πως θα πουληθεί με μία τιμή κοντά στο ένα δισεκατομμύριο euro. Το ερώτημα είναι ποιος θα μπορούσε να αγοράσει την Ducati, και ότι πιθανά σενάρια θα ήθελαν την συνεργασία της με την Mercedes AMG, που ξεκίνησε από τα MotoGP, περασμένη χρονιά, να καταλήγει σε συμφωνία για την αγορά της.

Τίποτα όμως δεν συνέβη όλη αυτή τη χρονιά παρά τις συζητήσεις των δύο μερών, και πάλι η Ducati βρέθηκε σε δυσχερή θέση τον Αύγουστο.
Αναφορικά, η Financial Times έγραψε: “Η Ducati είναι τώρα μία μεγάλη εταιρία αλλά χρειάζεται την υποστήριξη ενός εταίρου σε παγκόσμιο επίπεδο.” Οι υπεύθυνοι της εταιρίας απάντησαν στην εφημερίδα πως, “ Αυτή τη χρονιά, θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό”.

Με την Mercedes να μην ενδιαφέρεται ποια, την BMW να έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον, αλλά και τις Volkswagen και Mahindra να βρίσκονται στο παιχνίδι, οι φήμες για την πώλησή της αυξάνονται.
Να θυμίσουμε πως, η Volkswagen το 2009 ξεκίνησε συνεργασία με την Suzuki αποκτώντας το 19,9% των μετοχών της, προκειμένου να επαναφέρει το όνομα NSU (είναι το ένα από τα αστέρια που συνθέτουν σήμα της AUDI) στην αγορά μοτοσυκλετών. Ο πρόεδρος της εταιρίας, Ferdinand Piech, είχε δηλώσει από το 2008 ότι ενδιαφέρονται για τους δύο τροχούς, και δεν είχε κρύψει τη λύπη του για το ότι δεν αγόρασαν την Ducati to 1985, όταν η ιταλική εταιρία βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Μετά την διακοπή της συνεργασίας Volkswagen και Suzuki, τον περασμένο Νοέμβριο, και εφόσον είχαν από κοινού κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό scooter, οι πιθανότητες για τους Γερμανούς, εύρεσης εταίρου για εισχώρηση στην αγορά μοτοσυκλέτας, αυξάνονται. Και κάπου εδώ, αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον η πώληση της Ducati, μιας και βρίσκει το group VW σε πολύ καλή οικονομική περίοδο. Ο χρόνος θα δείξει!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 11:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έφυγε ο Diego Bosis... John Surtees και Giacomo Agostini – Στο Hall of Fame »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon