.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 11:49

Θες δίχρονο ΚΤΜ 500; Η BRC Racing στο φτιάχνει

Κιτ κινητήρα ειδικά για ΚΤΜ 250 και 300 2Τ

Οι καλές ιδέες πρέπει να μοιράζονται και να διαιωνίζονται. Διότι μόνο έτσι μπορούμε να εκλάβουμε τη σκέψη των καλών ανθρώπων της Καναδικής BRC Racing που εδρεύει στα περίχωρα του Κάλγκαρι.

Ποια είναι αυτή; Να φτιάξουν ένα κιτ που μετατρέπει οποιοδήποτε δίχρονο ΚΤΜ 250 ή 300 σε 500 cc.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια όπως ξεκινά κάθε καλή ιδέα: κάποιοι θέλησαν να ξεχωρίσουν στο βουνό ανάμεσα στις ορδές από δίχρονα ΚΤΜ. Μετά σκέφτηκαν πόσο εκτιμούσαν τα θηριώδη Honda CR500 και Kawasaki KX500 του κάποτε. Τέλος αναρωτήθηκαν πώς θα ήταν ένα τέτοιο μοτέρ σε σύγχρονο πλαίσιο και αναρτήσεις, αλλά και βελτιωμένο για να μην έχει κραδασμούς.

brc 500 vs ktm 300

Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν στο μυαλό τους το πλάνο, έχοντας βολικότατα στην ιδιοκτησία τους μια εταιρεία που φτιάχνει μηχανολογικές κατασκευές ακριβείας σε CNC. Η συνέχεια είναι μάλλον λογική κι αναμενόμενη.

Το χρειάζομαι; Όχι.

Μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό; Με τίποτα.

ktm 500 2t brc 1

Οι Καναδοί λοιπόν σχεδίασαν και κατασκευάζουν ένα big bore kit που ταιριάζει στα δίχρονα ΚΤΜ 250 και 300, αντικαθιστώντας μεγάλο μέρος του κινητήρα τους. Κάρτερ, κύλινδρος, στρόφαλος, αντικραδασμικός άξονας και πρωτεύουσα μετάδοση είναι πλέον κομμάτια της BRC.

Ισχυρίζονται πως μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε επιλεγμένα μοντέλα Husqvarna και Husaberg, αλλά καλύτερα να τους συμβουλευτείτε πριν το παραγγείλετε αβλεπί.

Το αποτέλεσμα πάντως είναι εκρηκτικό, καθώς βγάζει στο δυναμόμετρο 72 αλογάκια και κάτι παραπάνω από 8 kg.m ροπής στον τροχό!

dyno horsepower

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το νέο μοτέρ δεν έχει καθόλου κραδασμούς – σε αντίθεση με τα προαναφερθέντα θρυλικά δίχρονα 500 – και παραθέτουν λήψεις από GoPro βιδωμένη κατευθείαν στο τιμόνι για να αποδείξουν πόσο ομαλή είναι η λειτουργία του μοτέρ.

Η BRC έχει ήδη πουλήσει την πρώτη παρτίδα των BRC 500 κιτ, με το πρώτο εξ αυτών να πηγαίνει στη Ρουμανία! Στέλνουν παντού στον κόσμο και το κιτ περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για να μπει και να δουλέψει κανονικά, συμπεριλαμβανομένης και χειροποίητης εξάτμισης. Η τιμή του (χωρίς μεταφορικά και ενδεχόμενους φόρους) είναι 7,500 δολάρια Καναδά, δηλαδή περίπου €5,000 με σημερινή ισοτιμία (17/10/2018).

Η επόμενη παρτίδα θα είναι έτοιμη να σταλεί στα τέλη αυτού του μήνα ή, το αργότερο, στις αρχές Νοέμβρη, οπότε σπεύσατε.

brc engine kit 2

Πηγή: BRC Racing Facebook

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 11:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon