.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 10:52

Husqvarna ebikes 2019 – Ηλεκτρική υποβοήθηση σε κάθε τερέν

Η νέα σειρά της Husqvarna Bicycles είναι εδώ

Κατασκευασμένα σε συνεργασία με την επίσημη συνεργάτιδα της Husqvarna στον κόσμο των ποδηλάτων, Pexco, η νέα σειρά ebikes για το 2019 έχει κάτι απ’ όλα.

Περιλαμβάνει έξι σειρές μοντέλων, ξεκινώντας από την πιο ακραιφνή Extreme Cross (EXC) και τη Hard Cross (HC), συνεχίζει πιο χομπίστικα με τη Mountain Cross (MC) και τη hardtail σειρά Light Cross (LC), για να ολοκληρώσει με τις πολιτικές σειρές Gran Tourer (GT) και Gran City (GC).

HC 7
Hard Cross HC 7

Χρησιμοποιούν ηλεκτρικά μοτέρ της Shimano τοποθετημένα στη μεσαία τριβή, με τα περισσότερα μοντέλα να επιλέγουν το STEPS E8000, το οποίο προσφέρει τρία επίπεδα υποβοήθησης και αποδίδει ισχύ 250 W (0,33 hp), ροπή 7.1 kg.m και τελική ταχύτητα 25 km/h – το μέγιστο όριο που προβλέπεται για υποβοηθούμενα δίκυκλα δίχως να απαιτείται ταξινόμηση και δίπλωμα οδήγησης.

MC 8
Mountain Cross MC 8

Παράλληλα, στη σειρά Gran City θα συναντήσουμε και μια πιο ήπια μορφή του μοτέρ της Shimano, το Ε6100 που διαφέρει μόνο στη λίγο μικρότερη ροπή που αποδίδει, 6.1 kg.m.

LC 7
Light Cross LC 7

Για την τροφοδοσία τους η Husqvarna επέλεξε downtube μπαταρίες της Simplo, ενσωματωμένες στον κάθετο σωλήνα του πλαισίου, σε διάφορες χωρητικότητες ανάλογα με το μοντέλο.

Εξοπλισμένα με κορυφαία περιφερειακά από τις Shimano, Fox και SR Suntour, η νέα σειρά της Husqvarna χτίζεται γύρω από αλουμινένια πλαίσια και φέρει την κατασκευαστική σφραγίδα της Pexco.

GT 6
Gran Tourer GT 6

Διατίθεται δε σε μια ευρεία γκάμα με διάφορα επίπεδα εξοπλισμού, μεγέθους και

Οι τιμές τους ξεκινούν από €2,799 για το απλούστερο GC 2, ως και €7,999 για το κορυφαίο EXC-10.

GC 6
Gran City GC 6

Δείτε λεπτομερώς τη γκάμα του 2019 εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 11:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon