.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 21:43

Παρασκευή και 13 - Μία ασυνήθιστη βόλτα!

 

 

Παράδοση 31 ετών!

 


Κάθε φορά που το ημερολόγιο θα δείξει «Παρασκευή και 13», κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει στην πόλη Port Dover, στο Οντάριο του Καναδά. Πρόκειται για το “PD 13”, τη μεγαλειώδη συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών από όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό. Ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται σε επίγειο μοτοσυκλετιστικό παράδεισο, καθώς απαγορεύεται εντελώς η διέλευση των αυτοκινήτων, πλην των μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι προμηθεύονται ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου από την πόλη.

Αυτή η παράξενη παράδοση ξεκίνησε το 1981, όταν ένας ντόπιος, ο Chris Simons, μαζί με 25 φίλους του, ξεκίνησε για μια βόλτα με τη μοτοσυκλέτα στο Port Dover. Η μέρα ήταν Παρασκευή και 13, όμως παρά τις «δυσοίωνες» προβλέψεις, η βόλτα τους κατέληξε να είναι τόσο ευχάριστη που αποφάσισαν να την επαναλαμβάνουν κάθε φορά που θα έπεφτε ξανά Παρασκευή και 13. Έτσι ξεκίνησε η παράδοση αυτή, η οποία μετράει ήδη 31 χρόνια και στην οποία το παρόν δίνουν πλέον περισσότεροι από 100.000 φίλοι της μοτοσυκλέτας.
Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο PD 13. Harley, Honda, Yamaha, custom μοτοσυκλέτες, άνδρες, γυναίκες, περισσότερο ή λιγότερο ευκατάστατοι, όλοι δίνουν δυναμικό παρόν στη τεράστια αυτή συνάθροιση, προκειμένου να γιορτάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τη μοτοσυκλέτα. Από το 2007 μάλιστα, στο πρόγραμμα του event προστέθηκαν και live εμφανίσεις συγκροτημάτων και ποδαρικό τότε έκαναν οι γνωστοί (στους παλιούς τουλάχιστον) Steppenwolf, τραγουδώντας τον «ύμνο» των απανταχού easy riders, «Born to be wild».

Αν τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μπήκατε στον πειρασμό να ταξιδέψετε κι εσείς μέχρι το Port Dover και να συμμετάσχετε στο PD 13, όταν το ημερολόγιο ξαναδείξει Παρασκευή και 13 (Απρίλιο και Ιούλιο 2012, πληροφοριακά), οι διοργανωτές τα έχουν προβλέψει όλα, παρέχοντας υπηρεσίες ενοικίαση μοτοσυκλετών, ασφαλιστική κάλυψη, διαμονή σε ξενοδοχείο ή χώρο για κάμπινγκ, ώστε τίποτα να μην πάει στραβά…το κατά δύναμιν τουλάχιστον!
Πηγή: http://www.pd13.com/

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 11:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Vespa Club Πειραιά Συγκλονιστικό - "Έφυγε" ο Mika Ahola! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon