.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 16:17

S72 τζιν και βότκα - Από τον Stefan Everts!

Μετά το Motocross, σειρά έχει η απόσταξη

O δέκα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross Stefan Everts, παρουσίασε τη δική του σειρά αλκοολούχων ποτών, συγκεκριμένα Τζιν και Βότκα, κάτω από το εταιρικό όνομα S72, με σήμα την κορώνα, αμφότερα χαρακτηριστικά σήματα-κατατεθέντα της καριέρας του Βέλγου.

stefan everts s72 5

H επίσημη ιστορία στο site της S72 λέει τα εξής: «όταν ο Βέλγος Πρωταθλητής συναντήθηκε με τον συμπατριώτη του, Πρωταθλητή MTB Filip Meirhaeghe στο τηλεοπτικό σόου «Eternal Fame» το 2012, ξεπήδησε η ιδέα για να φτιάξει το δικό του τζιν». Παραδόξως η ιστορία δεν μας λέει ούτε το γιατί, ούτε το πώς ο συγκεκριμένος ποδηλάτης (που πιάστηκε ντοπέ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004) ενέπνευσε τον θρυλικό μοτοκροσέρ για τα ποτά, αλλά τέλος πάντων, το παραβλέπουμε. 

Το ζουμί είναι πως έκτοτε ο Everts στρώθηκε στη μελέτη, μέχρι να εμπνευστεί ξανά από τον πατέρα του και από ένα τοπικό αποστακτήριο τζιν, και να ξεκινήσει να σχεδιάζει αρχικά το δικό του τζιν.

stefan everts s72 10

Για όσους δεν γνωρίζουν περί οινοπνευματωδών, το τζιν έχει ως βάση αποστάγματα κωνοφόρων φυτών (ειδικότερα από τους καρπούς του Κέδρου) και η καταγωγή του ανάγεται στη Δυτική Ευρώπη της εποχής του Μεσαίωνα, όπου αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο. Σήμερα αποτελεί μια από τις κυριότερες βάσεις για την παρασκευή κοκτέιλ.

Τελικά, το καλοκαίρι του 2018, ο Everts παρουσίασε το τελικό S72 τζιν του, ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου παρουσίασε και την S72 Vodka.

stefan everts s72 9

Στο e-shop του S72 (μόνο στη σελίδα του Facebook) μπορεί κανείς να αγοράσει και καπελάκι S72, ενώ στη σελίδα των ποτών βλέπουμε την πλάτη του Everts με το αγαπημένο του νούμερο (72) και μια επιγραφή αναφέρει «κερδίστε ένα υπογεγραμμένο t-shirt». Όμως πουθενά δεν αναγράφεται το πώς μπορείς να το κερδίσεις -ίσως με το να γραφτείς στο newsletter.

Άντε, στην υγειά σου Stefan!

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα την ιστορία της S72.

Και κατόπιν δείτε το βίντεο για τη βότκα του Everts.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 16:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon