.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 10:59

Κίτρινα Όρνεα, οι νέες κάμερες στους Αγγλικούς δρόμους

Ουδέν κρυπτόν υπό το μακρύ χέρι του Νόμου

Στην Αγγλία, την παγκόσμια πρωτεύουσα των καμερών (παντός είδους) παρακολούθησης, ένα νέο είδος είναι έτοιμο να κατακτήσει τους δρόμους.

Οι νέες κάμερες που βρίσκονται υπό δοκιμή σε διάφορα σημεία της χώρας, όπως το Ντέβον και η Κορνουάλη, υπόσχονται πως κανείς δε θα ξεφύγει από το άγρυπνο βλέμμα του ηλεκτρονικού τροχονόμου.

Οι αναβαθμισμένες κάμερες ξεχωρίζουν από τον κίτρινο χρώμα τους – εξ ου και το εύγλωττο παρατσούκλι «κίτρινα όρνεα» που τους έχουν ήδη κολλήσει – και απαθανατίζουν τα θύματά τους σε υψηλή ανάλυση μέρα-νύχτα, ενώ διαθέτουν software αναγνώρισης πινακίδων.

Στήνονται τουλάχιστον ανά δύο και αν ενεργοποιηθεί η μία, τότε αρχίζει και η άλλη να καταγράφει ταυτόχρονα, ώστε να «συλλάβουν» τον παραβάτη από όλες τις γωνίες. Μάλιστα, η αστυνομία ισχυρίζεται πως οι νέες αυτές κάμερες έχουν κατάλληλους αισθητήρες και εξοπλισμό για να τραβούν καθαρά πλάνα ακόμη και σε ακραία κακοκαιρία.

Ένα ακόμη κόλπο που μπορούν να κάνουν είναι να χρησιμοποιηθούν ως ομάδα, ανεξαρτήτως αριθμού, υπολογίζοντας αυτομάτως τη μέση ταχύτητα με την οποία ένα όχημα μετακινείται στην απόσταση μεταξύ διαδοχικών καμερών βάσει απλής Φυσικής γυμνασίου – δηλαδή διαιρώντας την απόσταση από τη μία στην άλλη προς τον χρόνο που έκανε ένα όχημα να την καλύψει. Έτσι προκύπτει αξιόπιστος υπολογισμός ταχύτητας, ακόμη κι αν το ραντάρ δεν κατάφερε να πάρει μέτρηση.

Τέλος, φέρουν software που μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος μιλάει ή γράφει στο κινητό του, αν τρώει ενώ οδηγεί ή αν φοράει ζώνη ασφαλείας.

Το 2017, μόλις 4 από αυτές τις κάμερες που στήθηκαν σε ένα σημείο του αυτοκινητοδρόμου Μ1 «συνέλαβαν» 8,382 αναβάτες και οδηγούς για πληθώρα παραβάσεων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 11:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon