.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 14:20

Θρήνος στα MotoGP! Σκοτώθηκε ο Simoncelli!

 

Στον αγώνα της Sepang


 

20 Ιανουαρίου 1987 – 23 Οκτωβρίου 2011.

Συγκλονισμένος είναι όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την σημερινή, τραγική κατάληξη του GP της Μαλαισίας στο σιρκουί της Sepang.
Ο αναβάτης της Gresini Honda, Marco Simoncelli, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου και ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση, χάνει τον έλεγχο του μπροστινού μέρους της μοτοσυκλέτας του και παρασύρεται από τους Colin Edwards και Valentino Rossi που ακολουθούσαν. Κατά την βαρύτατη πρόσκρουση έφυγε το κράνος του και έμεινε ακινητοποιημένος, ενώ οι γιατροί που έσπευσαν στο σημείο προσπαθούσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.
Μόλις έγινε αντιληπτή από τη διοργάνωση η σοβαρότητα της κατάστασής του, ο αγώνας διεκόπη και ο 24χρονος αναβάτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με βαρύτατα τραύματα. Στις 16:56 τοπική ώρα ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ότι ο Marco Simoncelli υπέκυψε στα τραύματά του.
Ο Edwards στάθηκε τυχερός έχοντας υποστεί μια εξάρθρωση ώμου ενώ ο Rossi, συγκλονισμένος, επέστρεψε στα pits. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Valentino Rossi ήταν κολλητός του Marco Simoncelli, ο Rossi λογικά πρέπει να είναι συντετριμένος.
Ο Casey Stoner δήλωσε για το συμβάν: «Μόλις είδα το βίντεο ανακατεύτηκα. Όταν βγαίνει το κράνος, αυτό δεν είναι ποτέ καλό σημάδι». Αποχαιρετιστήρια μηνύματα για τον Sic έχουν κατακλίσει το ίντερνετ.
Ο χαμός του Marco Simoncelli είναι ο δεύτερος στην σύγχρονη ιστορία των MotoGP μετά από εκείνον του Ιάπωνα Daijiro Katoh το 2003 στο Ιαπωνικό GP.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 12:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Chris Pfeiffer – Θέαμα στο Azerbaijan Team65 - Track Day στα Μέγαρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon