.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 11:40

Ταξίδι στο παρελθόν - 50 χρόνια πριν

 


Οι μηχανές του χρόνου!

 


Του Δημήτρη Κατσούλα


Το 1885 ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ ερ κατασκεύασε πρώτος μια μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποιούσε για να δοκιμάζει κινητήρες. Αργότερα, ο πρώτος πραγματικός τύπος μοτοσικλέτας κατασκευάστηκε από τους αδελφούς Βέρνερ στην αυγή του 20αιώνα, το 1900. Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής η μοτοσικλέτα προκάλεσε με την παρουσία της και απέσπασε θετικά σχόλια ως προς την χρήση της, τον τρόπο λειτουργίας της, την αμεσότητά της και την αίσθηση που πρόσφερε στον χρήστη. Γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι την επέλεξαν και έγιναν ένα με αυτήν, κι έτσι έγιναν μοτοσικλετιστές.

68 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του δικύκλου, ο  Geoffrey Gander και η παρέα του επέλεξαν να ταξιδέψουν με μοτοσικλέτες στην Ευρώπη απολαμβάνοντας τα προνόμια τους, το αίσθημα της ελευθερίας, την καλύτερη αίσθηση του περιβάλλοντος αλλά και τον περιπετειώδη τρόπο μετακίνησης που κανένα άλλο μέσο δεν προσφέρει.
Το ταξίδι τους ξεκίνησε από την Αγγλία με προορισμό την Ιταλία, και οι αναβάτες ξεκίνησαν από την Γαλλία την οποία και πέρασαν, και μέσω της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, για να φτάσουν στην Ιταλία, διάνυσαν 2000 μίλια.
Πέταξαν από την Αγγλία στην Γαλλία  προσγειώθηκαν στο le touquet, φόρεσαν τα σακάκια τους, πήραν τις μοτοσυκλέτες τους και ξεκίνησαν….

Στο παρακάτω λεύκωμα, που παραθέτει ο γιός του Γκάντερ, μπορείτε να απολαύσετε φωτογραφικό υλικό και να «ταξιδέψετε» στις σέλες άλλων εποχών.

Πηγή: go-faster.com

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 12:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon