.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 13:32

Steve Jobs – R.I.P.

 

Έφυγε ο συνιδρυτής της Apple

 



24 Φεβρουαρίου 1955 – 5 Οκτωβρίου 2011

Συνιδρυτής και CEO της Apple Inc και της Pixar Animation Studios. O άνθρωπος που έβαλε τον κόσμο στις παλάμες μας.
H φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο National Geographic, στο τεύχος του Οκτωβρίου του 1982. Ο Steve Jobs, 27 ετών τότε, δύο χρόνια πριν το λανσάρισμα των Macintosh οδηγεί μια BMW R60/2 bimmer του 1966. Το άρθρο είχε τίτλο High Tech, High Risk, and High Life in Silicon Valley”.

Παγκόσμια θλίψη

Πολύ σπάνια ο θάνατος ενός επιχειρηματία προκαλεί τόση θλίψη. Όμως, ο Steve Jobs ήταν κάτι παραπάνω από επιχειρηματίας/μεγιστάνας της Silicon Valley, ήταν ένας σύγχρονος εφευρέτης – ο Leonardo Da Vinci του 20ου αιώνα θα πουν πολλοί – που με τις εφευρέσεις του άλλαξε τον κόσμο όπως τον βλέπουμε και κυρίως όπως τον ζούμε σήμερα. Και μέχρι το τέλος, εχτές, 5 Οκτωβρίου 2011 από τον καρκίνο στο πάγκρεας που πολεμούσε δημόσια από το 2004, παρέμεινε ένας αγαπητός «τρελός», που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με το μέτριο.  

Αν και η ζωή του δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις – υιοθετημένος γιος του Paul και της Clara Jobs, παράτησε το κολλέγιο μετά από μόλις ένα εξάμηνο φοίτησης και έκανε δουλειές του ποδαριού για να ζήσει – εντούτοις από νωρίς είχε φιλοδοξίες. Το 1976 μαζί με τον φίλο του και τότε υπάλληλο στη Hewlett Packard, Steve Wozniak,  ιδρύει την εταιρεία Apple και στο γκαράζ του σπιτιού του στο Σαν Φρανσίσκο, δημιουργούν τον πρώτο υπολογιστή, το “Apple 1”. Όραμα και των δύο, το “personal computing”, μία έννοια που εκείνη την εποχή ακουγόταν παρανοϊκή. Το 1984 και καθώς η Apple αυξάνει δραματικά σε μέγεθος, ο Jobs έρχεται σε σύγκρουση με το Διοικητικό Συμβούλιο και αποχωρεί από την εταιρεία. Βρίσκεται ξανά στο μηδέν, αλλά όχι για πολύ, καθώς το 1986 ιδρύει την εταιρεία λογισμικού Next, αλλά  και την Pixar, το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή animation studio στον κόσμο, το οποίο πούλησε αργότερα στη Disney.

Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας

Μια δεκαετία μετά, η Apple εξαγοράζει τη Next και ο Steve Jobs βρίσκεται πίσω στη θέση του CEO. Από τη θέση αυτή παραιτείται το 2004 για λόγους υγείας, έχοντας όμως πρώτα χαρίσει στον κόσμο προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που άλλαξαν τα δεδομένα και κυριολεκτικά έφεραν τον κόσμο στις παλάμες μας: iPod (2001), iTunes (2003), iPhone (2007), iPad (2010).
Βρείτε παρακάτω τα video από μία διαφήμιση της Apple του 1997 που ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Αφηγητής ο Steve Jobs. “Εκείνοι που είναι τόσο τρελοί ώστε να νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι εκείνοι που τελικά τον αλλάζουν”.  Επίσης, το video από την διάσημη ομιλία του στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Stanford το 2005. Μια ομιλία που ενέπνευσε και εμπνέει πολύ κόσμο και δίνει τη δύναμη πάντα να ακολουθούμε τα όνειρά μας και ποτέ να μην συμβιβαζόμαστε.

Φωτογραφίες


Video διαφήμισης

Video Ομιλίας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 12:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon