.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 13:10

Η Mahindra ετοιμάζει την επιστροφή της Jawa

Το φθινόπωρο του 2018 με τον κινητήρα του Mojo

Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως η Ινδική Mahindra ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κατασκευή μοτοσυκλετών μέσω των Jawa και BSA που έχει εξαγοράσει. Οι δύο ιστορικές Ευρωπαϊκές εταιρείες (Τσεχία η πρώτη, Αγγλία η δεύτερη) αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε όλες τις αγορές, με τη Jawa να παίζει τον ρόλο της οικονομικής πρότασης, ενώ η BSA θα χρησιμοποιηθεί για πιο πολυτελείς μοτοσυκλέτες.

Τώρα έγινε γνωστό στην Ινδία πως η Mahindra αποφάσισε να ξεκινήσει με τη Jawa, η οποία θα βγάλει μια νέα σειρά μοντέλων που θα βασίζονται στο μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο μοτέρ του Mojo 300. Οι νέες Jawa αναμένονται να κάνουν την εμφάνισή τους στην Ινδία τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Ως τώρα η Jawa κυκλοφορούσε μια περιορισμένη σειρά μοντέλων με έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο 350 cc Κινεζικής προέλευσης από τη Shineray, τα οποία ωστόσο δεν είναι διαθέσιμα παρά μόνο σε συγκεκριμένες αγορές, κυρίως στη Ρωσία και την Κεντρική Αμερική, καθώς δεν είναι συμβατές με τις προδιαγραφές Euro 4.

Jawa350OHC2018

Με τη νέα της σειρά η Mahindra-Jawa ενδεχομένως και να λοξοκοιτάξει προς Ευρώπη, αν και οι δηλώσεις των στελεχών της σε Ινδικά ΜΜΕ ξεκαθαρίζουν πως πρώτος και βασικός στόχος τους είναι να χτυπήσουν ένα ικανό μερίδιο από την πίτα της Ινδικής αγοράς 300-500 cc, όπου η Royal Enfield εξακολουθεί να κυριαρχεί με μερίδιο της τάξης του 85%!

Όπως μεταδίδει ο Τύπος της χώρας, ενδέχεται ο κινητήρας του Mahindra Mojo να παρουσιαστεί εξελιγμένος σε διάφορες εκδόσεις από 250 ως 350 cc, ώστε να καλύψει ευρύτερο φάσμα πελατών. Δεν είναι σαφές κατά πόσον θα διατηρηθεί η εμφάνιση των τωρινών Jawa, με το πανέμορφο γυμνό 350OHC και το 350 Special που θυμίζει αγωνιστικά του παρελθόντος.

Στην τρέχουσα μορφή του, το υγρόψυκτο μονοκύλινδρο Mojo των 300 cc διατίθεται σε δύο εκδόσεις, UT και XT, με απόδοση 27 hp και 3 kg.m.

mahindra mojo

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 13:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon