.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 13:29

O Travis Pastrana ετοιμάζεται να τα σπάσει όλα την Κυριακή 8 Ιουλίου

Τρία ρεκόρ του Evel Knievel, σε ένα απόγευμα, με Indian Scout FTR750

Ο ιδρυτής του Nitro Circus και πρωτοπόρος σε ο,τιδήποτε τοποθετεί τις λέξεις “ριψοκίνδυνο” και “μοτοσυκλέτα” στην ίδια πρόταση, δηλαδή ο Travis Pastrana, στις 8 Ιουλίου θα φορέσει τη δερμάτινη στολή με τ’ αστέρια, θα ισιώσει τη μπέρτα του και θα αποπειραθεί να αποδείξει στην πράξη τη θεωρία του πως ο Evel Knievel δεν ήταν παρά ένας συντηρητικός γεράκος.

Συγχωρέστε μας το σχήμα υπερβολής, αλλά πώς αλλιώς να το πάρουμε όταν ο Pastrana θέλει σε μερικές μόλις ώρες να αναπαράξει τρία από τα δημοφιλέστερα κόλπα του Knievel και μάλιστα να τα ξεπεράσει;

Η όλη προσπάθεια θα γίνει με μια Indian Scout FTR750, περιποιημένης από εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Roland Sands, και με την οποία ο Pastrana κατά σειρά θα πηδήξει πάνω από 52 αυτοκίνητα, 16 λεωφορεία Greyhound και το συντριβάνι του Ceasar’s Palace βεβαίως-βεβαίως.

5b30eb5bb46b4

Για την ιστορία, ο Knievel είχε πηδήξει με τη Harley-Davidson του πάνω από 50 αυτοκίνητα και 14 λεωφορεία, ενώ η απόπειρα του Ceasar’s Palace τον έστειλε σε κώμα για κάμποσες μέρες στο νοσοκομείο. Σημειώστε επίσης πως τα παραπάνω κατορθώματα του Knievel έγιναν σε διαφορετικές εκδηλώσεις και σε καμία περίπτωση την ίδια μέρα. Αλλά … Pastrana είναι αυτός.

Η Indian είναι περιχαρής που θα έχει την ευκαιρία να τιμήσει τον Evel Kievel και ταυτόχρονα να ξεπεράσει το θρύλο του Αμερικανικού stunt riding με μια δική της μοτοσυκλέτα. Είναι ο παράδεισος του μάρκετινγκ και προφανώς έχουν επιλέξει τον πιο κατάλληλο άνθρωπο για τη δουλειά. Ενδεχομένως δε και τον μόνο που θα σκεφτόταν να κάνει κάτι τέτοιο.

“Δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που ο Travis θα καβαλήσει το Scout FTR750 στην προσπάθειά του να γράψει ιστορία αναπαράγοντας τρία από τα πιο ιστορικά άλματα του Evel Knievel σε ένα βράδυ,” δήλωσε ο Reid Wilson, διευθυντής Marketing και Product Development της Indian Motorcycle.

5b30ec28a0168

Η προσπάθεια του Travis Pastrana θα μεταδοθεί ζωντανά από το συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι History στις 8 μμ τοπική (3 το πρωί σε ώρα Ελλάδας).

Ευχόμαστε ο Αμερικανός να καταφέρει με επιτυχία τον άθλο του και να σπάσει όλα τα ρεκόρ του Knievel που έχει βάλει στο μάτι – και τίποτε άλλο.

Δείτε παρακάτω τη μεγάλη συλλογή φωτογραφιών που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Indian, προλογίζοντας το απίθανο εγχείρημα του Pastrana.

5b30eba49b484

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 13:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon