.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 11:55

MOR.TES – Εκπαίδευση από τον Ερυθρό Σταυρό

 

Πρώτες βοήθειες για μοτοσυκλέτα

 



Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχές απ όλη την Κρήτη, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή 18.09.2011, η πρώτη από μια σειρά εκπαιδεύσεων με θέμα ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ.

Νεοσύστατη ομάδα

Η αρχική ιδέα και η διοργάνωση ανήκουν στην νεοσύστατη ομάδα μοτοσυκλετιστών MO.RTES, οι οποίοι και ζήτησαν από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τη συμβολή τους για την υλοποίηση της ιδέας!
Η καθημερινότητα, η βόλτα, οι εκδρομές ή και τα μεγάλα ταξίδια με τον δίτροχο σύντροφό μας, εκτός από τη διασκέδαση και την αίσθηση ελευθερίας που προσφέρουν, πολλές φορές φέρνουν αντιμέτωπους τους αναβάτες με δύσκολες καταστάσεις όπως εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα, τραυματισμούς, αδιαθεσίες κ.α.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο δρόμο, μακριά ίσως από νοσοκομεία και κέντρα υγείας και σίγουρα με μια μικρή ή μεγάλη αναμονή μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.
Εκείνες τις στιγμές – κρίσιμες ίσως για τη ζωή του τραυματία ή του ασθενούς – είναι ζωτικής σημασίας η γνώση βασικών πρώτων βοηθειών από τους πρώτους επιλαμβανόμενους δηλαδή τους παρόντες μοτοσυκλετιστές.

Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών

Σε αυτή την πρώτη εκπαίδευση οι MO.RTES εκπαιδεύτηκαν στις Βασικές Αρχές των Πρώτων Βοηθειών (αναγνώριση κινδύνων, ασφάλεια της σκηνής του ατυχήματος, κλήση βοήθειας κ.α.), στην Αντιμετώπιση τροχαίου Ατυχήματος, στην Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση Ενήλικα και παρακολούθησαν τη σωστή διαδικασία Αφαίρεσης Κράνους και Ακινητοποίησης Κεφαλής.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην περιοχή Σκουλούφια Ρεθύμνου και είχε διάρκεια 8 ώρες.

Η ομάδα MO.RTES είχαν φροντίσει για τη διατροφή όλων των συμμετεχόντων, ενώ στην εκπαίδευση συμμετείχαν Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες και Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Χανίων.

Η επόμενη εκπαίδευση προγραμματίζεται για το μήνα Οκτώβριο.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 12:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « David Beckam – Με νέα μοτοσυκλέτα Αγώνες Scooter σε ταράτσα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon