.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 10:37

Περί της Indian και του “πατριωτικού” της video

Όντως δημιουργήθηκε για να προκαλέσει την Harley-Davidson;

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα μικρής διάρκειας video της Indian (δείτε το ΕΔΩ )στο οποίο εργαζόμενοι στην μονάδα παραγωγής κινητήρων της εταιρείας στο Wisconisn των ΗΠΑ, εκφράζουν στην κάμερα το πόσο γουστάρουν την δουλειά τους και πόσο περήφανοι είναι για κάθε μοτέρ που δημιουργούν.

Στο video “παίζει” σε 2-3 πλάνα η αστερόεσσα και η μουσική που έχει χρησιμοποιηθεί είναι αρκούντως “αμερικάνικη”. Όχι κάτι διαφορετικό από αυτό που θα περίμενε κανείς δηλαδή.

Αυτό το video λοιπόν, αναπαράγεται από διάφορες πηγές, αναφέροντας ότι δημιουργήθηκε για να “πικάρει” και να προκαλέσει την Harley-Davidson, μετά από την ανακοίνωση της ότι σκέφτεται να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της εκτός ΗΠΑ, προκειμένου να γλυτώσει την έξτρα φορολογία που θα επιβληθεί λόγο του εμπορικού πολέμου HΠΑ – ΕΕ.

Ισχύει λοιπόν κάτι τέτοιο; Όχι! Όπως γράψαμε σχετικά ΕΔΩ, μόλις πριν από λίγες ημέρες και η Polaris ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς μέρους της παραγωγής της εκτός ΗΠΑ για τον ίδιο λόγο που σκέφτεται να το πράξει και η Harley-Davidson! Βλέπετε, οι κυρώσεις των πρόσθετων δασμών στα αμερικανικά προϊόντα, δεν αφορούν αποκλειστικά την εταιρεία του Milwaukee αλλά ΟΛΕΣ τις μοτοσυκλέτες άνω των 500 κ.εκ. που εξάγονται από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη και αυτό συμπεριλαμβάνει και την Indian.

Από εκεί και έπειτα, το “Made in USA” είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί στις μέρες μας, μιλώντας για μοτοσυκλέτες, αφού σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, θα πρέπει όλα τα επί μέρους στοιχεία ενός οχήματος να έχουν κατασκευαστεί εντός των ΗΠΑ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο, με την σημερινή παγκοσμιοποιημένη κατάσταση.

Όπως καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, η Indian δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να βγάλει ένα “πατριωτικό” video που να διαφημίζει την αμερικανική παραγωγή των μοντέλων της, ειδικά αυτή την χρονική περίοδο με όλες τις εξελίξεις να τρέχουν. 

Αυτό που μάλλον προσπαθεί να κάνει η Indian, είναι να πιστοποιήσει την “αμερικανική” προέλευση των κινητήρων της, οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούν να μεταφέρονται σε γραμμής παραγωγής ανά τον κόσμο, όπου και θα γίνεται η συναρμολόγηση των προοριζόμενων για τις αγορές εκτός των ΗΠΑ, μοτοσυκλετών.

     





Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 12:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon