.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 11:55

H BP μπαίνει στα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Η εξαγορά της Chargemaster δείχνει μια πορεία, μα το ερώτημα είναι ποια;

Στην Αγγλία η εταιρεία Chargemaster διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, με πάνω από 6,500 σημεία σε όλη τη χώρα. Η εταιρεία αυτή μόλις εξαγοράστηκε από τον πετρελαϊκό γίγαντα που ακούει στο όνομα ΒΡ, δηλαδή British Petroleum.

Επισήμως η νέα εταιρεία θα αλλάξει ελαφρύτατα το όνομά της στο αναμενόμενο ΒΡ Chargemaster, και ο διευθύνων σύμβουλος της BP Downstream (θυγατρική με αντικείμενο το παγκόσμιο marketing και τις παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας), Tufan Erginbilgic, δήλωσε σχετικά:

“Φέρνοντας κοντά την κορυφαία εταιρεία πετρελαιοειδών της Αγγλίας και τη μεγαλύτερη εταιρεία φόρτισης, η BP Chargemaster θα προσφέρει πραγματικά ξεχωριστές υπηρεσίες στον διαρκώς αυξανόμενο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας. Στη ΒΡ πιστεύουμε πως η γρήγορη και πρακτική φόρτιση είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχή υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Ο συνδυασμός της εμπειρίας και των διαθέσιμων μέσων των ΒΡ και Chargemaster συνιστά ένα σημαντικό βήμα προς την προσφορά ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε σημεία της ΒΡ σε όλη τη χώρα, ανάγοντας τη ΒΡ σε ηγέτη στην προσφορά ενέργειας σε οχήματα χαμηλού δείκτη σε άνθρακα.”

Στο παρελθόν οι μεγάλες πετρελαϊκές έχουν πολλάκις κατηγορηθεί πως αγόραζαν ηλεκτρική τεχνολογία για να τη θάψουν – με κλασικό το παράδειγμα της Chevron-Texaco που εξαγόρασε την εταιρεία που παρήγαγε τις μπαταρίες NiMH EV-95 του ηλεκτρικού Toyota RAV4 EV και στην πορεία κατήργησε τις μεγάλες μπαταρίες της, αφήνοντας μόνο αυτές που ήταν πολύ μικρές σε μέγεθος για να κινήσουν ένα μεγάλο όχημα.

Αυτή τη φορά ωστόσο φαίνεται πως έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο. Με πολλές χώρες ανά τον κόσμο να έχουν υιοθετήσει (και, σε πολλές περιπτώσεις, θεσμοθετήσει) το ηλεκτρικό μέλλον με παράλληλο σκότωμα του κινητήρα εσωτερικής καύσης, πλέον οι πετρελαιάδες σπεύδουν να κλείσουν τη θέση τους στον γενναίο νέο κόσμο που αναδύεται και με μαθηματική ακρίβεια θα πάψει να ενδιαφέρεται για τα δεκάδες προϊόντα ορυκτής προέλευσης που εμπορεύονται εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 11:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon