.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 18:09

Ειδικές οδηγίες και σήματα για τα καύσιμα στην ΕΕ

Mέχρι τον Οκτώβριο του 2018 συμμόρφωση όλων των κρατών μελών

Μια νέα κοινοτική οδηγία προβλέπει πως μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, οι σταθμοί ανεφοδιασμού αλλά και τα νέα οχήματα που θα πωλούνται εντός της ΕΕ, θα πρέπει να φέρουν ειδικές οδηγίες και σήμανση, για τον κάθε τύπο καυσίμου.

Τα σήματα, που θα είναι κοινά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα καταδεικνύουν τους διαφορετικούς τύπους καυσίμου, είτε πρόκειται για ορυκτά, είτα για εναλλακτικά και θα τοποθετούνται σε ευκρινή θέση πάνω στις αντλίες αλλά και στις υποδοχές πλήρωσης των νέων οχημάτων.

Παράλληλα, θα αναγράφονται αναλυτικές οδηγίες στα εγχειρίδια χρήσης των νέων οχημάτων σχετικά με το ποιος είναι ο εγκεκριμένος τύπος καυσίμου που πρέπει να χρησιμοποιείται καθώς και το ελάχιστο των οκτανίων / κετανιών για την βενζίνη και το πετρέλαιο αντίστοιχα.

Ο λόγος που εκδόθηκε η συγκεκριμένη οδηγία, δεν είναι άλλος από την πληθώρα των καυσίμων, συμβατικών και εναλλακτικών που θα είναι διαθέσιμος στους σταθμους ανεφοδιασμού στο άμεσο μέλλον.  

Μερικά από τα σήματα που θα βλέπουμε λοιπόν στα βενζινάδικα στο άμεσο μέλλον είναι τα εξής: 

Ορυκτά καύσιμα: Βενζίνη

κ1

Ορυκτά καύσιμα: Πετρέλαιο 

κ2

Καύσιμα  αέριας μορφής 

κ3



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 18:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon