.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 11:59

BMW R nineT Giggerl

Ένα φουτουριστικό custom από τον Tin Μan

Στην εποχή μας οι custom δημιουργίες είναι τόσες πολλές που συχνά χάνονται μέσα στο πλήθος ή θάβονται κάτω από εκατοντάδες παραπλήσια σχέδια που αποπειρώνται να κεφαλαιοποιήσουν μια μόδα παίζοντας με τις βασικές γραμμές της, δίχως καμιά προσωπική έμπνευση.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα πιθανότατα ανήκει στην κατηγορία που είτε τη λατρεύεις ή τη σιχαίνεσαι, πάντως δύσκολα μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον δημιουργό της για έλλειψη φαντασίας.

Εν προκειμένω μιλάμε για τον Bernhard Naumann, κάτοχο του βραβείου Willie G. Davidson Design Award και γνωστό στους custom κύκλους ως Tin Man (ή Blechmann, στα Γερμανικά) χάρη στην αγάπη του για τις μεταλλικές επιφάνειες. Το τελευταίο του δημιούργημα είναι βασισμένο στο R nineT της BMW και ο ίδιος το έχει βαφτίσει Giggerl.

Blechmann 3

Αν το όνομα φαίνεται ακατανόητο, ας αφήσουμε τον ίδιο να το εξηγήσει:

“Οι φίλοι μου έλεγαν πως το μπροστινό μέρος τους θυμίζει το κεφάλι ενός κοτόπουλου, έτσι το ονόμασα Giggerl,” δηλαδή κοτόπουλο στη Βαυαρική ντοπιολαλιά.

Ουσιαστικά η όλη μοτοσυκλέτα δεν έχει μηχανολογικές αλλαγές από το στάνταρ μοντέλο R nineT, απλά ο Blechmann δούλεψε πάνω στις μεταλλικές επιφάνειες που αντικατέστησαν όλα τα κουστούμια του αρχικού μοντέλου. Του έφτιαξε και μια χειροποίητη εξάτμιση για να ταιριάξει εμφανισιακά με το σύνολο και ιδού το αποτέλεσμα.

Blechmann 13

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα custom, κανείς δεν ξέρει για ποιον λόγο φτιάχτηκε, πέραν της διαφήμισης που προσφέρει τόσο στην εταιρεία όσο και στον δημιουργό του. Η BMW Motorrad, λ.χ., μιλάει για ένα custom, ενώ ο ίδιος για μια “ευκαιρία”. Ή, σε άλλη συνέντευξή του, για ένα “κοτόπουλο με μασχάλες και προβολείς”.

Βέβαια, μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει ονομάσει παλιότερες δημιουργίες του “Ο Αλλόκοτος Αναβάτης” και “Ο Σκύλος των Καρπαθίων”, οπότε ίσως και να είναι ψιλοφυσιολογικό το όνομα αυτή τη φορά…

Blechmann 2

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 12:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon