.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 11:10

Ducati Link App – Η μοτοσυκλέτα κοινωνικοποιείται

 

Εφαρμογή με δυνατότητες ρυθμίσεων και κοινωνικής δικτύωσης

 

Με την εφαρμογή Ducati Link η Ιταλική εταιρεία κάνει το προφανές, μπαίνει δυνατότερα στον χώρο των εφαρμογών για έξυπνες συσκευές (τηλέφωνα, ταμπλέτες) και εκεταλλεύεται την τρέλα της εποχή μας για κοινωνική δικτύωση.

Η εφαρμογή Link είναι διαθέσιμη για Android και iOS και στηρίζεται πάνω σε δύο θεμέλιους άξονες. Αφενός στη χρήση του GPS του τηλεφώνου του χρήστη (με το πρωτόκολλο Bluetooth), μέσω του οποίου μπορεί να καταγράψει διαδρομές, διανθισμένες από τεχνικές πληροφορίες που συλλέγονται από άλλους αισθητήτες της συσκευής (λ.χ. επιταχυνσιόμετρο) όπως γωνία κλίσης, ταχύτητα, επιτάχυνση και απόδοση ισχύος της μοτοσυκλέτας.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν απλά να χρησιμοποιηθούν από τον ίδιο τον αναβάτη, αλλά μπορούν επίσης να διαμοιραστούν μέσω της εφαρμογής στον φιλικό του κύκλο.

03 Ducati Link App UC66268 Mid

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες όλων τωνεκδόσεων Multistrada 1260 θα έχουν την ευκαιρία να συνδέσουν μέσω Bluetooth τη μοτοσυκλέτα τους και να έχουν πρόσβαση σε ρυθμίσεις των ηλεκτρικών της από την άνεση του τηλεφώνου τους. Έτσι ο χρήστης μπορεί να παίξει με τις Riding Modes, τις ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών αναρτήσεών του (στις ανάλογες εκδόσεις Multistrada), αλλά και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα όπως το ABS, traction control κλπ.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Enterprises Factory της Ιταλικής εταιρείας e-Novia που εδρεύει στη Μπολόνια και θυμίζει αρκετά σε λογική με την ανάλογη MyRide App της Yamaha.

Διατίθεται δωρεάν και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ο καθένας, ασχέτως αν είναι ιδιοκτήτης Ducati ή όχι. Απλά, οι αναβάτες Multistrada είναι οι μόνοι που μπορούν αυτή τη στιγμή να απολαύσουν τις διευρυμένες ικανότητες της Link App στη ρύθμιση παραμέτρων της μοτοσυκλέτας.

MULTISTRADA 1260 S ACTION 18 UC34976 Mid

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 11:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon