.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 13:57

Το ALLight κρατά το μπροστινό φώς πάντα οριζόντιο

 

Απλός μηχανισμός για βέλτιστη ορατότητα τη νύχτα

 

Ένα σύνηθες πρόβλημα με τα φώτα της μοτοσυκλέτας είναι πως αυτή πλαγιάζει, αυτά όμως όχι. Η δέσμη που φωτίζει παράλληλα με τον δρόμο χάνεται όταν η μοτοσυκλέτα στρίβει πλαγιασμένη καθώς το δεξιό της όριο χαμηλώνει ταυτόχρονα, αφήνοντας συχνά το εσωτερικό της στροφής στο σκοτάδι.

Λύσεις έχουν προταθεί διάφορες κατά καιρούς, είτε με τη μορφή ολόκληρου προβολέα που ανάβει πλαϊνά επιπλέον φώτα μέσα στη στροφή, ή ακόμη και με “εργοστασιακές” λύσεις όπως τα έξτρα LED φώτα που διαθέτει στις άκρες του φέρινγκ το Kawasaki H2 SX στην πλούσια έκδοσή του.

Το ALLight - εκ του Always Level Light - προσπαθεί να απευθυνθεί στο πρόβλημα με τον πιο απλό τρόπο: προσφέροντας μια LED λυχνία που διορθώνει μόνη της την κλίση της δέσμης της. Αυτό γίνεται με έναν αισθητήρα γυροσκοπίου και έναν μικροσκοπικό μηχανισμό (gimbal) που μιμείται τις σταθερές κάμερες steady cam.

allight 2

Η λυχνία κουμπώνει ως έχει σε προβολείς Η4, ενώ απαιτεί αφαίρεση του φωτιστικού σώματος και μια μικρή τροποποίηση για να αντικαταστήσει λαμπτήρες Η7 και Η11.

Στα συν του, σύμφωνα με την εταιρεία από την Καλιφόρνια που το λανσάρει, το ότι δεν τυφλώνει τα επερχόμενα οχήματα, παράλληλα διατηρώντας τον δρόμο φωτισμένο κανονικά ανεξαρτήτως κλίσης. Αυτό επιτρέπει στο ALLight να είναι δυνατότερο σε φωτεινότητα από τις συνήθεις λάμπες πρώτης τοποθέτησης.

Το ALLight μόλις ξεκίνησε μια καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης στο Kickstarter, όπου οι πρώτοι πελάτες θα προλάβουν να παραγγείλουν ένα κομμάτι προς 150 δολάρια, περίπου 130 ευρώ με τρέχουσα ισοτιμία. Όταν εξαντληθούν αυτά τα λίγα, η επόμενη κατηγορία early bird πάει στα 175 δολάρια (€151) και μετά στα 200 (€173).

Εφόσον η καμπάνια ολοκληρωθεί με επιτυχία, τότε οι πρώτες παραδόσεις προβλέπονται για τον Φεβρουάριο του 2019.

Δείτε το στην ιστοσελίδα της ALLight, καθώς και στη σελίδα της καμπάνιας crowdfunding που μόλις άνοιξε.

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 14:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon