.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 17:10

Storta: στο όριο μεταξύ μοτοσυκλέτας και ebike

 

Ιταλική δημιουργία με στόχο το customizing

 

Η Officine Riga είναι ένα Ιταλικό startup με έδρα τη Βερόνα, πνευματικό τέκνο του επιχειρηματία Giacomo Ortolani που δραστηριοποιείται στον χώρο των παιδικών παιχνιδιών. Μόνο που το τελευταίο του δημιούργημα δεν είναι καθόλου παιχνίδι – ή, τουλάχιστον, απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά απ’ ότι συνήθως.

Με το όνομα Storta, η νέα εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά ένα ηλεκτρικό δίκυκλο που μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα στη μοτοσυκλέτα και το ηλεκτρικό ποδήλατο. Η εξέλιξη του Storta έγινε υπό την καθοδήγηση του Giulio Bernardelle, ενός μηχανικού με μεγάλη εμπειρία από τον χώρο των MotoGP, όπου εργάστηκε για την εξέλιξη των δίχρονων Aprilia 125GP και 250GP στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και έχει πανηγυρίσει παγκόσμια πρωταθλήματα με τους κ.κ. Valentino Rossi και Roberto Locatelli, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως Τεχνικός διευθυντής στις ομάδες Pramac Honda και Konica Minolta Honda, στα MotoGP.

Το νέο του δημιούργημα χτίζεται γύρω από ένα αλουμινένιο πλαίσιο, με το ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο χαμηλά στο κέντρο και τη μπαταρία που το τροφοδοτεί κλεισμένη μέσα σε ένα κουτί που έχει το κλασικό σχήμα ρεζερβουάρ καυσίμου.

Όσον αφορά στην απόδοση, αυτή θα κυμαίνεται στα επίπεδα των ποδηλάτων με υποβοήθηση, με ισχύ από 250 ως 1000 W (0.3 ως 1.3 hp), ρυθμιζόμενη κατά βούληση ηλεκτρονικά από τον αναβάτη.

Η Officine Riga δε χάνει ευκαιρία να διαφημίζει πως το Storta θα κατασκευάζεται και θα παραδίδεται στον πελάτη σύμφωνα με τα απολύτως δικά του γούστα. Ο πελάτης θα έχει δυνατότητα επιλογής στο χρώμα πλαισίου και ζαντών, τα υλικά της σέλας και τα αξεσουάρ από ανθρακόνημα που θα το συνοδεύουν.

Φωτογραφίες

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 17:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video - Suzuki PV 60 με κινητήρα Kawasaki ΚΧ 450! Aprilia RSV4 Factory Works kit »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon