.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 14:52

Krämer HKR EVO2: μετατρέποντας ένα KTM 690 σε supermono

 

Μονοκύλινδρο track bike σε τρια στάδια που φτάνουν ως 90 hp για 125 kg

 

Η Γερμανική Krämer Motorcycles διαθέτει ένα πακετάκι περιποίησης ειδικά σχεδιασμένο για το KTM 690 Duke, ή τη δρομίσια σειρά των Husqvarna 701 αν προτιμάτε, με κεντρική ιδέα την κατασκευή ενός κορυφαίου supermono.

Ο μονοκύλινδρος LC4 είναι έτσι κι αλλιώς αρκούντως ταιριαστός για τον ρόλο, είτε λόγω του ψηλόστροφου χαρακτήρα του, ή χάρη στα 70 αλογάκια που μπορεί να εξαπολύσει σε κατάσταση βιτρίνας – μόλις πρόσφατα το Αμερικανικό Cycle World δυναμομέτρησε το στοκ Husqvarna Vitpilen 701 στους 70.95 hp @ 8,200 rpm!

Οι Γερμανοί κάνουν πολλά περισσότερα από απλώς να γδύσουν και να ελαφρύνουν το 690. Γι’ αρχή, το στοκ υποπλαίσιο αντικαθίσταται από ένα πλαστικό κομμάτι που ντουμπλάρει και ως ρεζερβουάρ καυσίμου, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα συγκέντρωση μαζών και δίαιτα. Χωρά 12 λίτρα καυσίμου και η Krämer δηλώνει πως είναι αρκετό για δύο γεμάτους γύρους σε αγωνιστικό ρυθμό στο Isle of Man. Δικύλινδρα της Lightweight ΤΤ κατηγορίας μπορείτε να τρέμετε.

Το ζύγισμα της μοτοσυκλέτας αλλάζει δραστικά, σκύβοντας σε ένα μπροστόβαρο 55/45 για πολύ προφανείς λόγους.

f1

Οι αναρτήσεις του περιλαμβάνουν πήρως ρυθμιζόμενο 43άρι πιρούνι WP μπροστά και αμορτισέρ πίσω, ενώ για σταμάτημά του HKR EVO2 αναλαμβάνει ένα σετάκι Brembo M50 monobloc. Στο βασικό μοντέλο EVO2 S έχουμε έναν δίσκο 320 mm με την ακτινική τετραπίστονη Μ50 του, ενώ στις δύο ανώτερες εκδόσεις R και RR έχουμε δίδυμους δίσκους της Motomaster, 290 και 220 mm αντίστοιχα, με ισάριθμες M50.

Εκτός από τα φρένα, οι εκδόσεις μεταξύ τους διαφέρουν στον κινητήρα. Στην S ο LC4 αποδίδει 80 ίππους, στην R πάμε στους 85, ενώ στην κορυφαία RR ο κινητήρας έχει ανέβει στα 733 cc και τους 90 ίππους. Tο βάρος ανακοινώνεται στα 125 kg (με όλα τα υγρά πλην καυσίμου), με την εξαίρεση του RR που κουβαλά 2 κιλά λιγότερα.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμη ψαλιδάρα, αλουμινένιες ζάντες Dymag, custom εξάτμιση της Krämer από ανοξείωτα ατσάλινα μέρη και τιτάνιο, καθώς και σταμπιλιζατέρ τιμονιού (στα R και RR).

Ωραία όλα αυτά, μα προφανώς αντιλαμβανόμαστε πως φτηνά δε βγαίνουν, ξεκινάμε λοιπόν από €17,990 για το HKR EVO2 S, πάμε στα 21,990 για το R και κορυφώνουμε στα 29,990 και το RR. Για ιδιώτες ένα τέτοιο track bike (δε βγάζει πινακίδα) ακούγεται ως πολυτέλεια για λίγους, ωστόσο η Krämer έχει πρωτίστως στο μυαλό της τις αγωνιστικές ομάδες και, για τον λόγο αυτόν, εκτός από πωλήσεις προσφέρει και την επιλογή leasing της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Πηγή: Krämer Motorcycles

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 15:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon