.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 10:42

Φλεγόμενο Ducati Panigale V4 προκαλεί ανάκληση

 

Συμβάν από τον Καναδά οδήγησε σε άμεση αντίδραση της Ducati

 

Βανκούβερ, Καναδάς, αναβάτης σταματημένος στο φανάρι με το ολοκαίνουργιο του Ducati Panigale V4. Όπως ο ίδιος απεκάλυψε αργότερα, άρχισε να μυρίζει κάτι σαν καμμένο και, πριν προλάβει να αντιληφθεί τι ήταν, είδε τη μοτοσυκλέτα του να τυλίγεται στις φλόγες, πήγε στην άκρη, έβγαλε φωτογραφίες και περίμενε την πυροσβεστική. Στο μεταξύ, βέβαια, πόσταρε τις φωτογραφίες του σε σχετικά φόρουμ ώστε να γνωρίζει το κοινό.

Η Ducati North America κινητοποιήθηκε άμεσα και προσφέρθηκε να αντικαταστήσει πάραυτά τη μοτοσυκλέτα στον Καναδό και μάλιστα με δωρεάν επέκταση εγγύησης.

Ακολούθησε ανάκληση σε όλη την αγορά της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή ΗΠΑ και Καναδά, προς διερεύνηση της αιτίας, ενώ είμαστε σε αναμονή για το ενδεχόμενο το μέτρο να αφορά και άλλες αγορές.
Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία Transport Canada που διερεύνησε το συμβάν, η αιτία ενδεχομένως να βρίσκεται σε κακό εξαερισμό της τάπας καυσίμου, με αποτέλεσμα να έχουμε δημιουργία υψηλής πίεσης μέσα στο δοχείο καυσίμου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως σε κάθε άνοιγμα του ρεζερβουάρ ποσότητα βενζίνης “ψεκάζεται” από την τάπα υπό πίεση σε διάφορα σημεία.

Fire 1

Για τον Καναδά συγκεκριμένα, η οδηγία προς του αντιπροσώπους είναι να βελτιώσουν την αναπνοή του ρεζερβουάρ καυσίμου σε κάθε μοτοσυκλέτα που θα πάει στα πλαίσια της ανάκλησης.
Το παραπάνω βέβαια δύσκολα περιγράφει το συγκεκριμένο συμβάν, αφού η φωτιά προέκυψε με τη μοτοσυκλέτα εν κινήσει και όχι αφότου ανοίχτηκε το ρεζερβουάρ. Επίσης θα ήταν καλό να μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, αφού το ίδιο εύκολα η αιτία θα μπορούσε να ανιχνευτεί σε ανθρώπινη παρέμβαση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση για ανάκληση στην Ελληνική αγορά. Αν και εφόσον προκύψει κάτι τέτοιο, θα ενημερώσουμε άμεσα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 10:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon