.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 15:03

Cake Kalk - Ηλεκτροκίνητο enduro με ηλιακό φορτιστή

 

“Πράσινη” ενέργεια εφ όρου ζωής

Η σουηδική εταιρεία Cake, παράγει ένα ηλεκτροκίνητο off road μοντέλο με την ονομασία Kalk. H μοτοσυκλέτα, που μοιάζει σαν μίξη trial και downhill MTB, ζυγίζει λιγότερο από 70 κιλά και φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου 2,6 Κw/h, ικανή να τροφοδοτήσει για μια απόσταση 80 χιλιομέτρων, τον ηλεκτροκινητήρα των 15kW.

Aυτό που είναι πιο εντυπωσιακό πάντως, είναι ότι η Cake, σε συνεργασία με τον πάροχο “πράσινης” ηλεκτρικής ενέργειας, Utellus, σχεδίασαν και εξέλιξαν μια μονάδα ηλιακού φορτιστή για το συγκεκριμένο μοντέλο, που εξασφαλίζει τις ημερήσιες ανάγκες ενέργειας.

cake calk 1

Ο ηλιακός αυτός φορτιστής, αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, που μπορεί να καλύψει μεταξύ άλλων και τις πρόσθετες ανάγκες ηλεκτροδότησης μιας οικίας. Ουσιαστικά δηλαδή, αποκτώντας κανείς σε πρώτο στάδιο τον φορτιστή για την μοτοσυκλέτα, μπορεί μελλοντικά, να επεκτείνει την επιφάνεια των panel, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες φόρτισης δύο ή και περισσότερων Kalk ή ακόμα και οι ενεργειακές απαιτήσεις ενός σπιτιού

Βέβαια ακόμα δεν έχουν δοθεί κάποια στοιχεία που να αφορούν στους χρόνους που χρειάζεται το ηλιακό πάνελ για να φορτίσει την μπαταρία της μοτοσυκλέτας και δεδομένου ότι η Σουηδία, δεν έχει και την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια ως χώρα, έχουμε κάποιες επιφυλάξεις. Καλή την πίστη όμως, αρκούμαστε στα λόγια του ιδιοκτήτη της Cake, Stefan Ytterborn, ο οποίος χαρακτηρίζει το όλο project “ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”.

cake calk 3

Για την ιστορία, το Cake Kalk κοστίζει 14.000 ευρώ και ο ηλιακός φορτιστής του, 4.300 ευρώ, μπορείτε δε να τα βρείτε ΕΔΩ.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 15:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon