.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 11:55

"Έξυπνο" κράνος έφτιαξαν μαθητές στην Καλαμάτα!

 

1ο βραβείο "Καλύτερης Εταιρείας "στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας

Πρώτο βραβείο «Καλύτερης Εταιρείας» κέρδισε η μαθητική Εικονική Επιχείρηση ΗΕLM.E.T. από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Tα παιδιά δημιούργησαν ένα έξυπνο κράνος που συνδέεται με τη μοτοσυκλέτα και δεν επιτρέπει να ξεκινήσει η μηχανή εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του.

Ποιοι είναι οι μικροί εφευρέτες-επιχειρηματίες: «Είμαστε 20 μαθητές της B Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα και με τη δράση μας ελπίζουμε να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που χάνονται καθημερινά στην άσφαλτο. Το εναρκτήριο λάκτισμα για εμάς έγινε τον Οκτώβρη του 2017 όπου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην πόλη μας δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο οδηγώντας μηχανάκι και χωρίς να φοράνε κράνος.

Και επειδή, δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι τοπικό αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την κοινωνική επιχείρηση Helm.e.t. που κύριο στόχο έχει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (ενηλίκων και ανηλίκων) στη χρήση κράνους και κατ’ επέκταση τη μείωση των ατυχημάτων που οφείλονται στην έλλειψη παιδείας πάνω στο θέμα αυτό.

Για να επιτύχουμε τα παραπάνω έχουμε θέσει δύο παράλληλους αλλά και συγκλίνοντες συνάμα προσανατολισμούς: Πρώτον, πραγματοποιούμε δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία αλλά και σε δημόσιους χώρους. Δεύτερον, σχεδιάζουμε και προωθούμε το «noctua kit».

Το «noctua» αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενίσχυσης της ασφάλειας για τους αναβάτες δικύκλων, ένα έξυπνο σύστημα επικοινωνίας κράνους – μηχανής. Με απλά λόγια με την εγκατάσταση του noctua kit η μηχανή δε θα ξεκινά εάν ο οδηγός δε φορά το κράνος του.»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 11:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon