.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 16:30

Yamaha / Auto Fabrica Type 11 Prototype 2

 

“Tρελό” customizing  σε XSR900

Μέσω του Yard Build, η Yamaha θέλει να δείξει και να αποδείξει ότι δεν είναι απαραίτητη η κατοχή ενός classic μοντέλου για να επιδοθεί κανείς σε ασκήσεις customizing και η αλήθεια είναι ότι πολλοί βελτιωτές απ΄όλο τον κόσμο, έχουν δώσει εξαίρετα δείγματα δουλειάς τα τελευταία χρόνια.

auto fab 4

Μια πρόσφατη συμβολή στο όλο εγχείρημα μας έρχεται από την βρετανική Auto Fabrica η οποία με βάση ένα XSR900 δημιούργησε κάτι που αποτελεί τον ορισμό του “ρετροφουτουριστικού” café racer.

auto fab 5

Για τo Type 11 Prototype 2, όπως είναι το πλήρες όνομα της μοτοσυκλέτας, αντλήθηκε έμπνευση από τα σχεδιαστικά πρότυπα της αυτοκινητοβιομηχανίας των δεκαετιών του 50 και του 60 αλλά αυτό αφορά μόνο τις γραμμές του μοντέλου καθότι η βάση, όπως ήδη αναφέρθηκε , είναι μια καθ όλα σύγχρονη μοτοσυκλέτα, ενώ και στον τομέα των περιφερειακών, έχουν χρησιμοποιηθεί up to date “εξωτικές” μονάδες, όπως carbon ζάντες της RST και ακτινικής έδρασης monobloc δαγκάνες της brembo για παράδειγμα.

auto fab 7

Ωστόσο πέραν αυτών των “πάρε – βάλε” στοιχείων, στο μοντέλο έχουν αφιερωθεί πολλές ώρες προσωπικής εργασίας από τα μέλη της Auto Fabrica, που κατασκεύασαν στο χέρια ιαι συνταίριαξαν μεταξύ τους πολλά άλλα πράγματα.

auto fab 8

Η ενιαία μονάδα fairing, μάσκας ρεζερβουάρ για παράδειγμα, φέρει ενσωματωμένο ένα ψηφιακό πολυόργανο, ενώ η πρόσβαση στην τάπα καυσίμου, γίνεται μέσω ενός αρθρωτού σκέλους – καταπακτής, που ακολουθεί τις ρευστές, σαν σταγόνα, γραμμές του συνόλου.

auto fab 9

Στο Type 11 Protorype 2 δεν αποτέλεσε… παρθενογένεση αλλά προέκυψε από τον συνδυασμό δύο άλλων project, του Prototype 1, με βάση ένα ΧS750 του 70 και του Prototype 3, που ήταν ένα αποκλειστικά προσανατολισμένο για χρήση πίστας race bike.  

Στο video που παραθέτουμε, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία πίσω από αυτό το μοναδικό μοντέλο:  



Φωτογραφίες




Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 16:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon