.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 25 Μαϊος 2011 09:54

H Triumph γιορτάζει

 

500.000 μοτοσυκλέτες από το Hinckley!

 


Η Triumph γιορτάζει μισό εκατομμύριο μοτοσικλέτες από το Hinckley.

Η Triumph γιορτάζει αυτό τον μήνα την παραγωγή 500.000 μοτοσικλετών από την αναγέννηση της το 1991. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1902 και αναγεννήθηκε στην διάρκεια της δεκαετίας του '80, όταν ο σημερινός της ιδιοκτήτης, Leicestershire, αγόρασε τα δικαιώματα του ονόματος και ξεκίνησε την δημιουργία μιας τελείως καινούργιας γραμμής παραγωγής σε μια νέα εργοστασιακή μονάδα στο Leicestershire στην πόλη του Hinckley.

Επανεκκίνηση το 1991

Η πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής, μία 1200cc Trophy tourer, προοριζόταν για την Γερμανική αγορά, τον Φεβρουάριο του 1991, όταν το εργοστάσιο παρήγαγε μόλις 10 μοτοσικλέτες την ημέρα. Από αυτό το ταπεινό ξεκίνημα πριν από 20 χρόνια η εταιρία επέκτεινε τις δραστηριότητες τις, και αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον επιτυχημένες εταιρίες παραγωγής μοτοσικλετών το 2011, έχοντας δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα πρωτοποριακών μοντέλων.
Κατά την διάρκεια των 20 χρόνων, η γκάμα μοντέλων επεκτάθηκε από τα αρχικά 3 συγγενικά μεταξύ τους μοντέλα, σε μια μεγάλη γκάμα 20 μοντέλων καλύπτοντας όλο το φάσμα από κλασικά σχεδιασμένες νέο-ρέτρο, μέχρι σπόρ μοτοσικλέτες τελευταίας τεχνολογίας.

Σήμερα η Triumph έχει πέντε μονάδες παραγωγής με ετήσιες πωλήσεις περί τις 50,000 μοτοσικλέτες, μία στις 20 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού (άνω των 501cc) που πωλείται παγκόσμια, έχει το περίφημο σήμα στο ρεζερβουάρ. Με μερίδιο αγοράς άνω του 18% στην εγχώρια αγορά, η Triumph είναι πρώτη στις πωλήσεις μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού στην Μ. Βρετανία, ενώ οι πωλήσεις στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια όπου τα μερίδια αγοράς είναι 7,8% στην Γαλλία, 6,8% στην Ιταλία και 5,9% στην Γερμανία.

Η μοτοσικλέτα με τον αριθμό πλαισίου 500.000 είναι μια Speed Triple 1050, με μία μοναδική βαφή και θα πωληθεί σε πλειστηριασμό για την φιλανθρωπική οργάνωση Riders For Health, η οποία παρέχει μοτοσικλέτες για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές της Αφρικής.
Η μοτοσικλέτα θα οδηγηθεί το επόμενο διάστημα από τον διεθνούς φήμης κωμικό Ross Noble και θα διασχίσει όλη την Μεγάλη Βρετανία, πριν πωληθεί στον πλειστηριασμό στο Goodwood Festival of Speed την 1η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 18:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Varadero Club Hellas - 1η ημερίδα Team65 Track Day - Τετάρτη 1 Ιουνίου »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon