.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 14:06

Yamaha – Το νέο VMAX ίσως είναι… τρίτροχο!

 

…και αυτή είναι μάλλον η αιτία που εξαγοράσθηκε η Brudeli

Δεν είναι κρυφό το ότι η Yamaha σκοπεύει μελλοντικά να επενδύσει πολύ περισσότερο στα τρίτροχα (και στα τετράτροχα) με δυνατότητα κλίσεων. Τα Tricity, και πολύ περισσότερο το Niken, ήταν μόνο η αρχή, με τον πρόεδρο της εταιρείας Yoshihiro Hidaka, να έχει επανειλημμένως αναφερθεί στην επέκταση της γκάμας των LMW (Lean Multi-Wheel) μοντέλων.

Ήδη υπάρχουν κάποιες φήμες γύρω από αυτό, όπως η επικείμενη παρουσίαση μικρών σε κυβισμό τρίτροχων μοτοσυκλετών  στα πρότυπα του Niken, ενώ υπάρχουν και γεγονότα, όπως η εξαγορά των πατεντών της Brudeli από την Yamaha.

Σε ότι αφορά στο τελευταίο, υπήρχε ένα ερώτημα σχετικά με το τι μπορεί να εξυπηρετεί η κίνηση αυτή για την Yamaha, με την έννοια ότι έχει ήδη εξελίξει και εφαρμόσει σε μοντέλα παραγωγής, το δικό της σύστημα διεύθυνσης  – ανάρτησης – κλίσεων.

Μια απάντηση λοιπόν, είναι το ότι το υπάρχων σύστημα της Yamaha δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγο “αρχιτεκτονικής” και ύψους σε μια κατηγορία μοτοσυκλετών που αποτελεί, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, το πιο “πρόσφορό έδαφος”  για τους τρεις τροχούς. Ο λόγος για τα cruiser και τις υποκατηγορίες αυτών.

Πριν από δύο χρόνια, η Yamaha είχε προχωρήσει στην κατοχύρωση μιας πατέντας που αφορούσε σε ένα διαφορετικό μπροστινό σύστημα κλίσεων με αρθρωτά διπλά ψαλίδια τύπου “A”. To εντυπωσιακό σε αυτό το σύστημα ήταν η ύπαρξη δύο σερβομοτέρ στις αρθρώσεις των ψαλιδιών, που υποβοηθούσαν την επαναφορά στην όρθια θέση μετά από κλίση.

vmax lmw

Το σύστημα της Brudeli, που είναι παρόμοιας αρχιτεκτονικής, έχει προσπεράσει αυτούς τους περιορισμούς, δηλαδή την δυσκολία επαναφοράς στην όρθια θέση και μάλλον αυτός ήταν και ο λόγος που η Yamaha απέκτησε τα δικαιώματα του.

Δεδομένου ότι τα σχέδια που είχε παρουσιάσει η Yamaha το 2016, ήταν φως φανάρι ότι αφορούσαν το VMAX, ίσως ήρθε λοιπόν η στιγμή, με την εφαρμογή του συστήματος της Brudeli, να δούμε την υλοποίηση αυτού του project.

Γιατί σίγουρα ένα απλό μηχανικό σύστημα είναι, για πολλούς λόγους, πολύ προτιμότερο από ένα που βασίζεται σε σερβομηχανισμούς για την κλίση μιας μοτοσυκλέτας. Δεδομένου μάλιστα ότι τα trikes, είναι αρκετά δημοφιλή στην αγορά των HΠΑ, ένα VMAX 1700 με τρεις τροχούς και δυνατότητα κλίσεων, έχει όλα τα φόντα για να σημειώσει εμπορική επιτυχία!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 21:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon