.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 21:25

Η Moto Guzzi έγινε 90 ετών

 

Εορταστικές εκδηλώσεις

 



Η Moto Guzzi έγινε 90 ετών και το γιορτάζει!

Η γνωστότερη Ιταλική μάρκα  μοτοσυκλετών που παραπέμπει στο Ιταλικό στυλ παγκοσμίως ιδρύθηκε στις 15 Μαρτίου 1921. Από τότε μέχρι σήμερα παρουσιάζει μια σειρά από μοτοσυκλέτες που ξεχωρίζουν γιατί διαθέτουν κορυφαία τεχνολογία και συνδυάζουν το κλασσικό με το μοντέρνο.

Για τον εορτασμό αυτής της επετείου, ο Όμιλος Piaggio διοργάνωσε  στο Mandello del Lario, MOTO GUZZI WORLD DAYS.  Στα πλαίσια της διοργάνωσης, εγκαινιάστηκε εντυπωσιακή έκθεση με τα τελευταία μοντέλα της Moto Guzzi, στο Spazio Broletto στο showroom 13 στο Μιλάνο, η οποία συμπεριλαμβάνει τα νέα: Stelvio 1200 8V και 1200 NTX καθώς και το Norge GT 8V.

Ένας θρύλος γεννιέται

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια ενοποίησης της χώρας της Ιταλίας, η Moto Guzzi – ένα Ιταλικό σύμβολο, γιορτάζει επίσης τα 90α της γενέθλια.

Ο Όμιλος Piaggio,  γιόρτασε το γεγονός με ένα ανανεωμένο Moto Guzzi world days (ή αλλιώς GMG - GIORNATE MONDIALI GUZZI), που πραγματοποιήθηκε  στο θρυλικό εργοστάσιο στο Mandello del Lario, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση οργανώνεται για τους χιλιάδες φανατικούς της μάρκας από όλο το πλανήτη. Περισσότεροι από 16,000 μοτοσυκλετιστές συναντήθηκαν το 2007 για να γιορτάσουν, να δουν νέα μοντέλα και να θαυμάσουν την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό στις εγκαταστάσεις του θρυλικού εργοστασίου.

Ένα ιδιαίτερο GMG & Νέα μοντέλα. Η 90η επέτειος και το GMG,  είναι το αποκορύφωμα ενός έτους αφιερωμένο στη Moto Guzzi, ένα έτος που θα περιλαμβάνει νέα μοντέλα σταθμούς, όπως: Stelvio 1200 8V και 1200 NTX και το Norge GT 8V – που ήδη εκτίθενται στο Spazio Broletto στο showroom 13, στο Μιλάνο.

15 Μαρτίου 1921: ένας θρύλος γεννιέται. Στις 15 Μαρτίου του 1921, στο γραφείο του συμβολαιογράφου Paolo Cassanello στην Γένοβα, γεννήθηκε η εταιρεία Moto Guzzi. Οι συνέταιροι που έστηναν την τότε νέα εταιρεία, ήταν οι: Emanuele Vittorio Parodi από τη Γένοβα, ο γιος του Giorgio και ο φίλος του Carlo Guzzi. Οι δυο φίλοι Parodi και Guzzi, είχαν υπηρετήσει στην Ιταλική αεροπορία μαζί με τον Giovanni Ravelli, έναν πιλότο που σκοτώθηκε το 1919, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Τιμώντας τη μνήμη του φίλου τους, το σύμβολο της εταιρείας έγινε ο χρυσός αετός.

Αυτή ήταν η αρχή της Moto Guzzi, με βάση το Mandello del Lario. Το εργοστάσιο όπου μέχρι και σήμερα κατασκευάζονται τα θρυλικά μοντέλα της Ιταλικής μάρκας. Από αυτό το εργοστάσιο έχουν βγει μοντέλα όπως το  GT 500 Norge (1928) που ταξίδεψε στον αρκτικό κύκλο με τον Giuseppe Guzzi, το Airone 250 (1939), το Cardellino (1946) που μαζί με το Galletto (1950) θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο στην μαζική ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας στην Ιταλία. Ένα εργοστάσιο που εγκατέστησε την πρώτη για το κλάδο αεροσήραγγα, η οποία υπάρχει ακόμα και σήμερα, δείχνοντας έτσι σε όλους τον δρόμο της εξέλιξης - 14 παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας & 11 Tourist Trophies...

Νέα μοντέλα στο Μιλάνο

Κατά τη διάρκεια του 1960, η Moto Guzzi ανέπτυξε των δικύλινδρο κινητήρα 700cc, με τελικό άξονα μετάδοσης κίνησης και με μοντέλα όπως τα V7 Special, V7 Sport, California και Le Mans, η εταιρεία γίνεται πλέον μύθος. Η εξέλιξη είναι συνεχής και οι θρυλικοί αυτοί κινητήρες κοσμούν ακόμα και σήμερα τα νέα μοντέλα της Moto Guzzi, που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό GMG.

Νέα μοντέλα στο Μιλάνο. Στο Μιλάνο, την παραμονή της διεθνούς παρουσίασης των νέων μοντέλων, οι φανατικοί της μοτοσυκλέτας  θαύμασαν τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας: το Norge GT 8V και το Stelvio (θα υπάρχει και σε έκδοση NTX). Η έκθεση στο Μιλάνο, συμπεριλαμβάνει και είδη ρουχισμού και αξεσουάρ.

Επισκεφτείτε σήμερα τα σημεία πώλησης Moto Guzzi, για να δείτε από κοντά τα ακαταμάχητα μοντέλα. Ενημερωθείτε για τα ευέλικτα χρηματοδοτικά πρόγραμμα, το πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης 2+2, τη δωρεάν οδική βοήθεια  και όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και κάντε τα δικά σας με τους καλύτερους όρους της αγοράς!

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 18:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Vespa Club Piraeus Έκθεση μοτοσυκλέτας & scooter 2011 - Αναβολή »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon